Kritik Uyarı: 16 İl İçin Turuncu ve Sarı Alarm Verildi!

Kritik Uyarı: 16 İl İçin Turuncu ve Sarı Alarm Verildi!
Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarısına göre yarın, yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor. Adana için 'turuncu' alarm veren meteoroloji, Antalya, Malatya, Elazığ, Bitlis, Siirt, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Bingöl,...

Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarısına göre yarın, yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor. Adana için 'turuncu' alarm veren meteoroloji, Antalya, Malatya, Elazığ, Bitlis, Siirt, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Bingöl, Batman, Mersin, Tunceli, Van, Mardin ve Düzce illeri için 'sarı' alarm verdi.

Yapılan son uyarıya göre yarın itibariyle yurt genelinde gök gürültülü sağanak yağış yaşanacak. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarılar...

Yarın Kar ve Yağmur Var 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu bölgesinde genel olarak gök gürültülü sağanak yağışın olacağını söyledi. Özellikle Kayseri, Niğde, Yozgat ve Sivas'ta öğleden sonra, Tokat, Amasya ve Samsun'da akşam saatlerinde ve Ordu çevresinde de gece saatlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Yapılan uyarıya göre 1500 metre üzeri kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağması bekleniyor.

Batı Karadeniz'de Fırtına

Meteorolojiye göre yarın itibariyle Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve çevresinde şiddetli yağış olacak. Sert rüzgarla birleşen yağmurun fırtınaya dönebileceğini söyleyen meteoroloji, su ve sel baskını gibi afetlere karşı uyardı.