Kule Radarlar Kapatıldı

Kule Radarlar Kapatıldı
Edirne'de faaliyette olan kule şeklindeki radarlar kapatıldı.Edirne'de hız ve kırmızı ışık ihlallerinin tespiti için kurulan 12 sabit radar cihazı, yetkili firma tarafından sözleşmenin tek taraflı olarak feshedilmesi sonucu kapatıldı....

Edirne'de faaliyette olan kule şeklindeki radarlar kapatıldı.

Edirne'de hız ve kırmızı ışık ihlallerinin tespiti için kurulan 12 sabit radar cihazı, yetkili firma tarafından sözleşmenin tek taraflı olarak feshedilmesi sonucu kapatıldı. Alınan bilgiye göre, projeyi hazırlayan firma sözleşmeyi fesih amacını yeteri kadar kar elde edememek olarak gösterdi.

Bazı vatandaşlar bir süredir kule radarların hız ihlali yapan araçların fotoğrafını çekmediğini gördüklerini söylüyorlardı.

Sözleşme kapsamında 15 makam aracı da firmaya iade edildi. Firmaya iade edilen araçlar arasında Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'un makam aracının da bulunduğu öğrenildi.

Firmanın kurulu olan cihazları sökerek alacağı öğrenildi.

Edirne'de kule radarlar ilk kez 2 Nisan 2016'da aktif edilmişti. Kule radarların faaliyeti bakanlık kararıyla Eylül 2016'da durdurulmuştu. Kule radarlar 20 Ekim 2017'de tekrar aktif edilmişti. Edirne Jet Haber