Kurban Bayramı Ne Zaman? Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?

Kurban Bayramı Ne Zaman? Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?
2023 yılı Kurban Bayramı için sayılı günler kalırken tatil arayan vatandaşlar, bayram ne zaman ve kaç gün süreceği yönündeki aramalar hızlandı. Kurban Bayramı arefesi 27 Haziran'da başlayacak ve Kurban Bayramın 1. günü...

2023 yılı Kurban Bayramı için sayılı günler kalırken tatil arayan vatandaşlar, bayram ne zaman ve kaç gün süreceği yönündeki aramalar hızlandı. Kurban Bayramı arefesi 27 Haziran'da başlayacak ve Kurban Bayramın 1. günü ise 28 Haziran'da olacak. Bu sene çalışanlar için 9 günlük bir tatil fırsatı da sunulacak.

Müslüman aleminin en önemli bayramlarından biri olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Tatil ve dini görevlerini yerine getirmek isteyenler, Kurban Bayramı'nın başlangıç tarihini ve süresini araştırmaya başladı. 2023'te Kurban Bayramı, 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak. Bayramın arefesi, yani öncesi yarım gün tatil olacak ve 27 Haziran Salı gününe denk geliyor. Bayram 4 gün devam edecek ve 1 Temmuz Cumartesi akşamı bitecek. Eğer 26 Haziran da tatil ilan edilirse, çalışanlar hafta sonuyla beraber toplamda 9 gün tatil yapabilecekler.

2023 Kurban Bayramı

2023 Kurban Bayramı tarihleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yayımlanan dini takvim doğrultusunda tespit edildi. Bu sene Kurban Bayramı'nın 1. günü 28 Haziran olacak. Kurban Bayramı ise 1 Temmuz Cumartesi akşamı sona erecek. Bu şekilde, vatandaşlar toplamda 5 gün tatil fırsatı elde edecekler, pazar günü de dahil.

2023 Kurban Bayramı 28 Haziran Çarşamba günü kutlanacak. Eğer 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günleri de tatil ilan edilirse, bayram tatili hafta sonu tatilleriyle birleşerek toplamda 9 gün devam edecek.

Kurbanlık Fiyatları Açıklandı Mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Kurbanlık fiyatlarıyla ilgili çeşitli tahminler bulunuyor. Kurbanlık koyunun 5.000 TL ile 10.000 TL arasında olması beklenmektedir. Öte yandan, kurbanlık fiyatları il bazında da değişiklik gösterebilir.