'Kutlu Doğum'un Adı Değiştirildi! 'Mevlid-i Nebi' Resmi Gazete'de

'Kutlu Doğum'un Adı Değiştirildi! 'Mevlid-i Nebi' Resmi Gazete'de
Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün görevlerinde bazı değişiklikler yapıldı. Yeni yönetmeliğe göre, müdürlük, cami ve mescitlerdeki irşat hizmetlerinin usulüne uygun, etkin ve verimli şekilde yürütülmesini sağlayacak,...

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün görevlerinde bazı değişiklikler yapıldı. Yeni yönetmeliğe göre, müdürlük, cami ve mescitlerdeki irşat hizmetlerinin usulüne uygun, etkin ve verimli şekilde yürütülmesini sağlayacak, cami ve mescit dışında dini programlar ve ilmi toplantılar yapıldı.

Başkanlığın uygun görülen yerlere vaaz ve irşat ekipleri gönderilebilecek, başkanlık vaizlerinin vaaz ve irşat programları düzenleme ve hutbe hazırlama yetkisi olacak.

Genel müdürlük, İslam'ı kabul edenlerle ilgili işlemleri takip edecek, ihtida belgelerine ilişkin kayıtları tutacak.

Dini ve Milli Günlerde Programlar Düzenlenecek

Öte yandan cami ve mescitlerin ibadete açılması, yönetilmesi, cami hizmetlerini yürütülmesiyle ilgili iş ve işlemleri takip edecek, dini ve milli günlerde programları düzenleyecek.

Olağanüstü haller ile afet ve acil durumlarda sunulacak din hizmetleri ile manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde planlayıp uygulanabilecek olan genel müdürlük, ihtiyaç duyulan camilerde dini danışmanlık bürolarının açılmasıyla ilgili çalışma yapılmasını sağlayacak ve bununla ilgili iş ve işlemleri takip edecek.