Kut'ül Amare Zaferi'ni Anma Programı Düzenlendi

Kut'ül Amare Zaferi'ni Anma Programı Düzenlendi
Özel Edirne Beykent Kolejinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumluluğunda, Kut'ül Amare Zaferi’ni anmak amacıyla program düzenlendi.

Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, çok sayıda okul müdürü, öğretmen ve öğrencinin katıldığı; Özel Edirne Beykent Koleji Tarih Öğretmeni Esme Aksu Çelik, Coğrafya Öğretmeni Filiz Kızılyaprak ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Pınar Tezcan'ın rehberliğinde hazırlanan program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Tarih Öğretmeni Esme Aksu Çelik'in  günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam eden programda Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri tarafından canlandırılan Kut'ül Amare Zaferi’nin yazıldığı dönemi anlatan oyun izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencilerin okudukları şiirlerle destanlaştırılan Kut'ül Amare Zaferi izleyicileri zaman yolculuğuna çıkardı.

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hakan Cırıt, program sonunda yaptığı açıklamada: "Vatan toprakları için canlarını seve seve feda eden bir ulusun kaderini değiştiren aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Kut'ül Amare Zaferi’nin özellikle genç nesillere iyi anlatılması, atalarımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır." dedi. Edirne Jet Haber