Kuvvetli Yağış, Rüzgar ve Fırtına Uyarısı! Meteoroloji Tarafından Duyuruldu

Kuvvetli Yağış, Rüzgar ve Fırtına Uyarısı! Meteoroloji Tarafından Duyuruldu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan son güncel tahminlere göre yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan son güncel tahminlere göre yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, Kırklareli, Edirne, Muğla, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Uşak ve Osmaniye çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin edilirken Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde toz taşınımı olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.

Deprem bölgesi için de kuvvetli yağış uyarısı yapılırken sel ve su baskınları konusunda da dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Hava sıcaklığının ise iç ve doğu kesimlerde yükseleceği, batı kesimlerde yağışla beraber 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Yerel Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, Kırklareli, Edirne, Muğla, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Uşak ve Osmaniye çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi tüm olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı

Rüzgarın, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.