Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı! 27 Ocak Meteoroloji Uyarısı Yayınlandı

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı! 27 Ocak Meteoroloji Uyarısı Yayınlandı
Meteoroloji tarafından yayımlanan yeni rapora göre 20 il için sarı ve turuncu alarmı verildi. Çok sayıda kent için sağanak yağmur ve fırtına uyarısı yapıldı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son tahminlere...

Meteoroloji tarafından yayımlanan yeni rapora göre 20 il için sarı ve turuncu alarmı verildi. Çok sayıda kent için sağanak yağmur ve fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son tahminlere göre: Türkiye genelinin yağışlı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Marmara’nın güneybatısı, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege’nin yüksekleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Batı Akdeniz, Kıyı Ege, Sakarya, Manisa, Düzce, Kocaeli, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Bitlis, Bilecik, Hakkari, Kayseri, Muş, Sivas, Bingöl, Malatya, Elazığ ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağışa Dikkat Uyarısı:

Yağışların; Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bilecik, Kayseri, Sivas, Malatya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek bütün olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Meteoroloji'den Kuvvetli Rüzgara Dikkat Uyarısı:

Rüzgarın, Batı ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/sa) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.