Kuvvetli Yağış ve Rüzgara Dikkat! 21 Ocak Meteoroloji Uyarısı Yayınlandı

Kuvvetli Yağış ve Rüzgara Dikkat! 21 Ocak Meteoroloji Uyarısı Yayınlandı
Meteoroloji tarafından yayımlanan yeni rapora göre önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumunun nasıl olacağı dikkat çekti.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son tahminlere göre: Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin...

Meteoroloji tarafından yayımlanan yeni rapora göre önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumunun nasıl olacağı dikkat çekti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son tahminlere göre: Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu ve parçalı, Marmara, Ege (Afyonkarahisar hariç), Burdur'un doğusu ile Antalya ve Isparta çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin açık ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların; yarın Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı:

Yağışların; Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı (21-50 kg/m2) tahmin edildiğinden kuvvetli rüzgar, ani sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Kuvvetli Rüzgara Karşı Uyardı

Rüzgarın; Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Marmara'nın güneyinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat)olarak eseceği tahmin edildiğinden soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, çatı uçması ile ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.