KYK Burs Sonuçları Açıklandı Duyurusu Yapıldı mı? KYK Burs ve Kredi Sorgulama Ekranı

KYK Burs Sonuçları Açıklandı Duyurusu Yapıldı mı? KYK Burs ve Kredi Sorgulama Ekranı
2022-2023 eğitim öğretim yılları için burs ve kredi başvurularının sona ermesiyle birlikte öğrenciler başvuru sonuçlarını merak etmeye başladılar. Henüz bir açıklama yapmayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, geçtiğimiz yıl...

2022-2023 eğitim öğretim yılları için burs ve kredi başvurularının sona ermesiyle birlikte öğrenciler başvuru sonuçlarını merak etmeye başladılar. Henüz bir açıklama yapmayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, geçtiğimiz yıl 15 Aralık 2021'de sonuçları ilan etmişti. Bu yıl ise yine aynı tarihlerde açıklama yapılması bekleniyor. Ancak dediğimiz gibi, şimdilik net bir şey yok.

KYK Burs ve Kredi Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?

Geçtiğimiz yıl KYK başvuruları 10 Kasım tarihinde sona ermiş ve sonuçlar da 15 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmişti.

Bu sebeple bu yıl da yine 15 Aralık 2022 tarihinde ilan edilmesi muhtemel görünüyor. Ancak net bir açıklama olmadığından, 15 Aralık tarihinin kesin olmadığını belirtmekte fayda var.

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Öğrencilere Hangi Tarihte Yatıyor?

Öğrencilerin KYK burs ve kredi ödemeleri TC kimlik numaralarının son hanesine göre yatıyor. TC kimlik numarasının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında hesaplara gönderiliyor.

Başvuru Sonuçları Nereden Öğrenilir?

KYK'nın burs ve kredi başvurularının sonuçları e-Devlet üzerinden açıklanacak. Öğrenciler e-Devlet şifreleriyle sisteme giriş yaptıktan sonra başvuru sonuçlarını görecekler. Sonuçlar ise burs mu yoksa kredi mi kazanıldığını yazıyor olacak.

Bu adımdan sonra ise 15-18 yaşındaki öğrencilerin aileleri, reşit olanların da kendileri, e-Devlet üzerinden taahhütnameyi okuyup onaylayacaklar.

KYK Burs ve Kredi Ücretleri Ne Kadar?

KYK burs ve kredi ücreti lisans ve önlisans öğrencileri için 850 TL, yüksek lisans öğrencileri için 1.750 TL ve doktora öğrencileri için de 2.500 TL olarak veriliyor.