KYK Burs ve Kredi Sonuçları İçin Beklenen Tarih Geldi!

KYK Burs ve Kredi Sonuçları İçin Beklenen Tarih Geldi!
Başvuruların 10 Kasım'da son bulduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın verdiği KYK burs ve kredi sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. Henüz Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan ya da KYK'dan açıklamanın yapılmadığı...

Başvuruların 10 Kasım'da son bulduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın verdiği KYK burs ve kredi sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. Henüz Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan ya da KYK'dan açıklamanın yapılmadığı burs ve kredi konusunda öğrenciler net bir yanıt bekliyorlar.

KYK Burs ve Kredi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Merakla beklenen KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuç tarihi adına Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Geçtiğimiz yıl başvurular 10 Kasım'da son bulmuş ve 14 Aralık'da da sonuçlar ilan edilmişti. Bu yüzden 2022-2023 yılı KYK sonuçlarının da aşağı yukarı 30 Aralık'ta ilan edilmesi bekleniyor. Ancak dediğimiz gibi, bakanlıktan resmi bir açıklama olmadığından, bu tarih tamamıyla geçen yılki süreyi baz alarak yapılan bir tahmin.

Taahhütnameyi Onaylamayı Unutmayın!

Öğrencilerin söz konusu burs ve kredilerden faydalanabilmesi için, e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekecek. Söz konusu bu onay ise başvuru sonuçları açıklandıktan sonra e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Öğrenciler burs ya da kredi almaya hak kazandıklarını ise e-Devlet'te sonuç sorgulama ekranında görecekler.