KYK Bursları Yattı mı? GSB 3 Aylık Toplu Ödemeleri Ne Zaman Yatıracak?

KYK Bursları Yattı mı? GSB 3 Aylık Toplu Ödemeleri Ne Zaman Yatıracak?
Bu yıl Ekim ayında başlayan okulların ardından, Kasım ayında da KYK burs ve kredi başvuruları yapılmıştı. Aralık ayında ise sonuçlar açıklanmış, hesaplara toplu olarak 3 aylık burs ve krediler yatırılmıştı.KYK Burs...

Bu yıl Ekim ayında başlayan okulların ardından, Kasım ayında da KYK burs ve kredi başvuruları yapılmıştı. Aralık ayında ise sonuçlar açıklanmış, hesaplara toplu olarak 3 aylık burs ve krediler yatırılmıştı.

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak? Toplu Ödemeler Hangi Tarihte Hesaplara Yatırılacak?

KYK burs ve kredileri, her ayın 6-10'u arasında, öğrencilerin TC kimlik numaralarının son hanesine göre yapılmaktadır. Her yıl ilk kez kredi ve burs başvurusu yapan adaylara ise ilk ödemeler toplu olarak yatırılır. Bunun sebebi ise öğretim yılının Ekim ayında başlaması, ancak KYK sonuçlarının Aralık ayında açıklanmasıdır.

Bu yıl da başvurular Kasım ayında bitmişti. Aralık ayında açıklanan başvuru sonuçlarından sonra, KYK toplu ödemelerinin hala yatacağı tarih belli olmadı. Ancak net olmamakla birlikte Aralık ayı bitmeden yatırılması bekleniyor.

Taahhütname Onayı Nasıl Yapılacak?

Burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrencilerin, belirlenen tarihe kadar e-Devlet üzerinden taahhütname onayı yapması gerekecek. Bu onayı yapmayan öğrenciler ise burs ve kredi alamayacak.

KYK Burs ve Kredi Ücreti Kaç TL Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar kapsamında, KYK lisans bursu 850 TL'den 1.250 TL'ye yükseltildi.

Ayrıca, yüksek lisans bursu 1.700 TL'den 2.500 TL'ye ve doktora bursu ise 2.550 TL'den 3.750 TL'ye yükseltildi.