KYK Kredilerinde 'Gecikme Zammı' Görenlerin Dikkatine: Bakan Nebati Tarih Verdi!

KYK Kredilerinde 'Gecikme Zammı' Görenlerin Dikkatine: Bakan Nebati Tarih Verdi!
Milyonlarca öğrencinin KYK kredilerinde uygulanan fahiş borç faizlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla silinmesinin ardından yeni bir problem daha ortaya çıktı: Gecikme zammı!Aylar boyunca borçlarının güncellenmesini...

Milyonlarca öğrencinin KYK kredilerinde uygulanan fahiş borç faizlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla silinmesinin ardından yeni bir problem daha ortaya çıktı: Gecikme zammı!

Aylar boyunca borçlarının güncellenmesini bekleyen öğrenciler, gecikme faizinin silindiğini fakat, gecikme zammının borç olarak tutara yansıtıldığını fark ettiler.

Konuyla ilgili olarak HDP Milletvekili Garo Paylan, binlerce öğrencinin mağdur olduğunun altını çizere şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı ‘Yalnızca anapara ödenecek’ dedi ama gençlerimiz vergi dairelerine gittiğinde gecikme faizinin yerini gecikme zammının aldığını görüyor.

Bakan Nebati Açıkladı

Konunun gündeme gelmesinin ardından çok sayıda öğrenciden de bildirim alan Bakan Nebati, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca,'bu mesela yılbaşında gelecek olan torba yasayla çözülecek' ifadelerini kullandı.

Yılbaşındaki Torba Yasayı Bekleyin 

Konuyla ilgili olarak bakanlıklarla ve Nebati'yle konuştuğunu bildiren HDP'li Paylan, şu ifadeleri kaydetti:

Gecikme zamlarını ödeyenlerin mağdur olmaması için mücadele edeceğiz ve yasal düzenlemenin de yapılması gerekiyor. 1,5 milyona yakın gencin borçlarına kapatmaya devam ediyorlar. En azından gecikme zammı olan gençlerimizin yılbaşındaki torba yasayı beklemelerini öneririm. En azından faiz yükünden kurtulmuş olurlar.