Lokantacının Köfte Israrına Para Cezası

Lokantacının Köfte Israrına Para Cezası
Edirne'de gittikleri lokantada 2 çorba ve 1 köfte siparişi vermek isteyen kişilere 2 porsiyon köfte yemeleri konusunda ısrar ettiği öne sürülen işyeri sahibine, şikayet üzerine 240 lira para cezası kesildi.

Edirne'de gittikleri lokantada 2 çorba ve 1 köfte siparişi vermek isteyen kişilere 2 porsiyon köfte yemeleri konusunda ısrar ettiği öne sürülen işyeri sahibine, şikayet üzerine 240 lira para cezası kesildi.

Edirne'ye gezmeye gelen iki kişi, yemek yemek için gittikleri lokantada 2 çorba 1 köfte siparişi verdi. İddiaya göre işletme sahibi, "2 çorba içiliyorsa 2 porsiyon köfte yenmeli" diyerek müşterilerine 2 porsiyon köfte sipariş vermeleri konusunda ısrar etti. Yaşanan diyalog sonrası siparişi iptal ettiren müşteriler, durumu Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesinin ortaklaşa oluşturduğu WhatsApp turizm hattına şikayet etti. Şikayetin ardından Edirne Belediyesi zabıta ekipleri gerekli incelemeler sonrası işyeri hakkında tutanak tutup durumu İl Ticaret Müdürlüğüne bildirirken, yapılan incelemenin ardından iş yeri sahibine "tüketicinin koruması" kanununun "satıştan kaçınma" içerikli 6'ncı maddesi gereğince 240 TL para cezası uygulandı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ: "Herkes Edirne’nin tanıtımı için uğraşırken böyle nahoş olayların olması iyi değil. Tek sevindirici tarafı, yüzlerce, binlerce ziyaretçi aldık. Buna göre bu şikayetler yüzde olarak gene iyi durumda. Bazı kentlerde hizmet sektöründe aşırı derecede şikayetler var. Buna kıyasla Edirne yine iyi durumda. Ama bu tür olanları da temizlemek zorundayız. Bizim bünyemizde olabilir ya da Ticaret Odası, yasal olarak bir disiplin çerçevesinde yetkimiz dahilinde gereken yapılacaktır. Valilik de Belediye de Kültür Müdürlüğü de biz de herkes bu durumun üzerine gidecektir.  Edirne gibi bir kentte hiçbirimiz böyle bir olaya müsaade etmeyiz, göz yumacak değiliz. Ticaret Odası değil de bizim bünyemizde ise bir yazı gelmesi durumunda biz disipline vermek durumundayız. Disiplin Kurulu’nda 5362 sayılı Kanunun ilgili maddesine göre ne gerekiyorsa yapılacaktır." dedi.

"MÜSAADE ETMEYİZ"

Esnafa gerekli uyarıları yaptıklarını söyleyen İnağ: "Valilik başta olmak üzere bütün kurumlar olarak Edirne’de turizmin kalkınması için bir mücadele içerisindeyiz. Edirne olarak kentimizin tek çıkış noktası turizm. O yüzden bunları bozanlara asla müsaade etmeyiz. Bize bağlı esnafları her zaman gerek basın yoluyla gerek mesaj yoluyla biz uyarıyoruz. Mutlaka gelen müşterilere misafir gibi davranmalarını söyleyerek temizliğe, hijyene ve hesaplarınıza çok dikkat edin diyoruz." şeklinde konuştu.