Marmara Bölgesi İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Marmara Bölgesi İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı!
Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış ve Marmara Denizi'nde fırtına uyarısı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi, Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan 9 Aralık 2018 Pazar tarih ve 749 numaralı uyarıda şöyle dendi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 10.12.2018 Pazartesi günü Marmara'da görülecek sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren Çanakkale ve Tekirdağ'da, akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Balıkesir, Bursa ve Yalova'da kuvvetli (21-50kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden su baskını , ulaşımda aksamlar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." 

Ayrıca Marmara Denizi'nde beklenen fırtına ile ilgili uyarı yapıldı. 10 Aralık 2018 Pazartesi tarih ve 751 numaralı uyarıda şöyle dendi:

"Rüzgarın; Marmara'da 10.12.2018 Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, gece saatlerinden itibaren kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın; yarın (11.12.2018) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."