'Meclisi Göreve Çağırıyoruz' İmza Kampanyası Başlatıldı

'Meclisi Göreve Çağırıyoruz' İmza Kampanyası Başlatıldı
DİSK / Emekli-Sen, 'Meclisi Göreve Çağırıyoruz' başlıklı imza kampanyası başlattı.

Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) / Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen), Trakya Bölge Temsilciler toplantısı düzenledi.

Edirne, Lüleburgaz, Çorlu ve Tekirdağ sendika yöneticileri ve Genel Başkan Veli Beysülen'in katılımıyla yapılan toplantıda Trakya Baştemsilciliğine Av. Haşim Korkmaz, yardımcılıklarına İsmail Öztok  ve Taner Günerbüyük seçildi. Disk/Emekli-Sen olarak "Meclisi Göreve Çağırıyoruz" başlıklı bir imza kampanyaı yürüttüklerini belirten Beysülen, Türkiye'deki denetim mekanizmalarının yok edildiğini söyledi.

Beysülen: "Türkiye 16 Nisan 2017'de yapılan, bizce kabul edilmeyen, YSK'nin son dakika darbesiyle kabul edildiği açıklansa da tartışmaları uzun yıllar sürecek anayasa referandumu sonucu resmi adıyla cumhurbaşkanı hükümet sistemi uygulamasıyla tüm denetim mekanizmaları yok edilmiş; denetimsiz tek adam yönetimi, yeni yönetim biçimi olarak anayasa güvencelerine kavuşmuştur." dedi.

Beysülen basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye emekçi halkının yaşamını günden güne çekilmez hale getiren krizin ağırlaşarak sürdüğü bu günlerde halkın iradesinin temsilcisi olan TBMM'nin devre dışı bırakılması ve ülkenin tek kişinin atadığı bakanlar tarafından yönetiliyor olması, toplumun parlementoya olan güvenini sarsacak ve parlementonun gereksizliği algısına yol açabilecek tehlikeli bir uygulamadır.

Emekçi halkın bu krizin ağır sonuçlarından korunması, parlementer demokrasinin eksiksiz işletilmesi ve bakanların halkın temsilcilerinden oluşan parlementoya hesap vermeleriyle mümkündür. Yapılması gereken, TBMM'nin inisiyatif alması ve içinde 12 milyon 300 bin emeklinin bulunduğu halkın büyük çoğunluğunun ihtiyaçlarına uygun ekonomik politikalar uygulanmasını sağlayacak kanunui düzenlemeler yapmaktır."

DİSK/Emekli-Sen Trakya Baştemsilcisi seçilen Av. Haşim Korkmaz ise yaptığı açıklamada, tüm Trakya'da "Meclisi Göreve Çağırıyoruz" imza kampanyasını örgütleyeceklerini belirterek tüm emeklileri imza kampanyasına aktif katılıma davet etti. Edirne Jet Haber