Meteoroloji Batı ve Kıyı Kesimleri İçin Yüksek Sıcaklık Uyarısında Bulundu

Meteoroloji Batı ve Kıyı Kesimleri İçin Yüksek Sıcaklık Uyarısında Bulundu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun batı ve kıyı kesimlerinde mevsim normalleri üzerine sıcaklık beklentisi olduğunu duyurdu.

Ağustos ayının ortaları itibariyle yurt çapında sıcak havalar etkisini göstermeye devam ederken, 14 Ağustos itibariyle de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava tahminlerine ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Meteoroloji de geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ağustos ayında da güncel hava tahminleri ile ilgili bilgilendirmede bulunuyor.

Yüksek Sıcaklığa Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 14 Ağustos 2024 tarihinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, batı ve kıyı kesimlerinde mevsim normalleri üzerine sıcaklıkların etkili olacağı düşünülüyor. Söz konusu hava tahminlerine ilişkin Meteoroloji’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

‘’Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı ve kıyı kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ denildi.