Meteoroloji Bu İllerde Yaşayanları Uyardı! Mart Ayı Biterken Kar Kapıya Dayandı

Meteoroloji Bu İllerde Yaşayanları Uyardı! Mart Ayı Biterken Kar Kapıya Dayandı
Mart ayının son günlerine yaklaşırken, günlük planlama yapmak isteyen pek çok kişi Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamalarını yakından takip ediyor. Bu çerçevede, kuvvetli yağışlara ilişkin duyurular yayınlanıyor.Yüksek...

Mart ayının son günlerine yaklaşırken, günlük planlama yapmak isteyen pek çok kişi Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamalarını yakından takip ediyor. Bu çerçevede, kuvvetli yağışlara ilişkin duyurular yayınlanıyor.

Yüksek Kesimlerde Kar Yağabilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı duyuruya göre, Tunceli, Bingöl, Erzincan ve Muş’ta kuvvetli yağış beklenirken, yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı görülebilir. 25-26 Mart tarihleri arasında etkili olacak yağış ile ilgili açıklamada ''Yapılan son değerlendirmelere göre; Cumartesi ve Pazar günleri Bingöl, Muş ve Erzincan’da kuvvetli (21-50 kg/m2), Tunceli’de çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, 1800-1900 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

Muhtemel Risklere Dikkat

25-26 Mart tarihlerinde etkisini gösterecek yağış nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor.