Meteorolojiden Edirne İçin Kritik Uyarı!

Meteorolojiden Edirne İçin Kritik Uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada yeni bir sıcak hava dalgasının beklendiği belirtildi. Bu hafta sonu Edirne'de hava sıcaklığının en yüksek 42 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kuzey Afrika üzerinden yeni bir sıcak hava dalgasının beklendiği belirtildi. Bu hafta sonu Edirne'de hava sıcaklığının en yüksek 42 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ramazan ayı boyunca ülke genelinde mevsim normalleri civarında ve zaman zaman normallerin altında seyreden hava sıcaklıklarının ramazan ayının son günlerinde artmaya başladığı, bayramda ise mevsim normallerinin 3 - 6 derece üzerinde seyrettiği belirtildi.

Yapılan son analiz ve tahminlere göre 30 Haziran Cuma gününden itibaren yurdun, mevcut sıcak havaya ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bu sıcak hava dalgasıyla birlikte halen normallerin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ülke genelinde hissedilebilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 6 - 10 derece üzerinde gerçekleşeceği, bazı il ve ilçelerde uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşabileceği bekleniyor.

Bu hafta sonu bazı il merkezlerinde gerçekleşmesi beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara, Bursa ve Malatya'da 40 derece; İstanbul'da 37 derece; İzmir ve Adana'da 41 derece; Samsun, Trabzon ve Erzurum'da 32 derece; Balıkesir, Edirne ve Antalya'da 42 derece; Diyarbakır'da 43 derece; Manisa'da 44 derece; Şanlıurfa ve Aydın'da 45 derece olması bekleniyor.

Sıcak hava dalgasının pazartesi günü batı bölgelerde, salı günü iç bölgelerde ve hafta ortasında doğu bölgelerinde etkisini kaybedeceği, hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada; aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşların güneş ışınlarının dik geldiği 10 ile 16 saatleri arasında güneş ışınlarına direk maruz kalmamaları hususunda dikkatli olmaları ve sıcaklıktan korunmak için gerekli önlemleri almaları gerektiği belirtildi.

EDİRNE HAVA TAHMİNLERİ

Meteorolojinin tahminlerine göre Edirne'de cumartesi ve pazar günleri en yüksek sıcaklık 42 derece, en düşük sıcaklık 23 derece olacak. Pazartesi ve salı günleri gök gürültülü sağanak yağış beklenirken sıcaklıklar hafta ortasına doğru 30 derecelere kadar düşecek. Hava sıcaklıklarının pazartesi günü en yüksek 36, en düşük 23; salı günü en yüksek 32, en düşük 21; çarşamba günü en yüksek 33, en düşük 18 derece olması bekleniyor. EJH