Meteorolojiden Kuvvetli Kar Uyarısı!

Meteorolojiden Kuvvetli Kar Uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için kuvvetli kar uyarısında bulundu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için kuvvetli kar uyarısında bulundu.

23 Şubat 2019 Cumartesi günü Tekirdağ, Kırklareli'nin kuzey ve doğu ilçeleri, Edirne'nin güney ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in Gönen, Balya ve Edremit ilçesinin yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli (5-20 cm) kar yağışı bekleniyor.

İstanbul'daki yağışların cumartesi sabah saatlerinde Avrupa yakasının batısında, akşam saatlerine doğru il genelinde karla karışık yağmur, Avrupa yakasının batısı ve yüksekleri ile Anadolu yakasının iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kıyılarda ciddi bir örtü beklenmezken, Avrupa yakasının batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul’un iç ve yüksek kesimlerinde yer yer 3-8 cm kar örtüsü bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda, kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte rüzgarın da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesinin beklendiği, pazar günü öğleden sonra etkisini kaybetmesi planlanan kar yağışı ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

EDİREN HAVA TAHMİNLERİ

23 Şubat Cumartesi günü yoğun kar yağışlı en düşük -3 en yüksek 0 derece.

24 Şubat Pazar günü kar yağışlı en düşük -4 en yüksek 3 derece.

25 Şubat Pazartesi günü parçalı bulutlu en düşük -4 en yüksek 5 derece.