Milletvekili Bircan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Milletvekili Bircan Son Yolculuğuna Uğurlandı
Hayatını kaybeden CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan için Selimiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Ankara'da 4 aydır tedavi gördüğü hastanede 59 yaşında hayatını kaybeden CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan için Selimiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende, Bircan'ın annesi Müferi Bircan, eşi Bahriye Bircan ile oğulları Eren ve Erdem Bircan taziyeleri kabul etti.

Törene Bircan'ın ailesinin yanı sıra TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bircan'ın doktorların tüm gayretine rağmen hayatını kaybettiğini belirten TBMM Başkanı Binali Yıldırım: "Milletvekilimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı ve sabır diliyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bircan'ın elim bir rahatsızlık geçirdiğini, uzun süre yaşama direnmesine rağmen hayatını kaybettiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Bircan'a şükran borçlu olduklarını ifade ederek: "Ona her dönem saygı duyduk. Doktorlar ellerinden gelen bütün çabaları gösterdi, uzun süre yaşama direndi. Ama sonuçta kader kaçınılmaz. Allah rahmet eylesin, kendisine, ailesine, partimize ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

Selimiye Camisi'nde öğle vakti kılınan namazın ardından Bircan'ın cenazesi, defnedilmek üzere Enez ilçesine bağlı Hasköy Mezarlığı'na götürüldü.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, partisinin olağanüstü kurultay çalışmaları kapsamında gittiği Iğdır'da beyin kanaması geçirmişti ve yaklaşık 4 aydır tedavi gördüğü Ankara'daki İbni Sina Hastanesi'nde dün vefat etmişti.