Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den Dikkat Çekici Sözler

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den Dikkat Çekici Sözler
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından TBMM Genel Kurulunda bakanlığın 2023 bütçesi üzerinde konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada okul öncesi eğitimden başlayarak eğitim ve öğretimin her kademesinde tüm bireylerin eğitime...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından TBMM Genel Kurulunda bakanlığın 2023 bütçesi üzerinde konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada okul öncesi eğitimden başlayarak eğitim ve öğretimin her kademesinde tüm bireylerin eğitime eriştiği bir eğitim sistemi oluşturmanın asıl hedefleri olduğunu söyledi. Tüm çalışmalarını buna uygun yaptıklarını söyleyen Özer konuşmasının devamında:

"Eğitim sistemimizdeki toplam öğrenci ve öğretmen sayımız, günümüzde birçok ülkenin toplum nüfusunun üzerindedir. Bu ölçekte bir eğitim sisteminde büyük bir dönüşümü gerçekleştirebilmek, devasa yatırımların yanında büyük bir kararlılığı da gerektirmektedir. Türkiye'de eğitim sisteminde yaşanan dönüşümün anahtar kavramları kapsayıcılık, eğitimde eşitlik ve kalitedir. Türkiye'nin eğitim sisteminde gerçekleştirdiği bu kavramlara dayalı somut iyileştirmeler siz görmeseniz bile uluslararası kuruluşlar tarafından çok rahat bir şekilde görülmektedir. Öğrenci başarı araştırmasıyla ilgili OECD'nin 15 yaşa ilişkin tüm araştırmalarında Türkiye son 20 yılda sürekli puanını arttırmıştır."

Başarılı Öğrencileri Meslek Liselerine Tekrar Kazandırdık

Öncelik verdikleri alanlardan birinin de meslek lisesi olduğuna değinen Bakan Mahmut Özer:

"Mesleki eğitim iki kanaldan verilmekte; meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezleri. Meslek liselerinde eğitim verdiğimiz tüm meslek alanlarında sektörün güçlü temsilcileriyle süreçlerin tamamını birlikte yönetmeye yönelik olarak yeni bir yaklaşım gerçekleştirdik. Bu yaklaşım sonucunda müfredatı birlikte güncelledik, öğrencilerin işletmedeki beceri eğitimlerini, alan ve atölye öğretmenlerimizin işbaşı, mesleki gelişim eğitimlerini birlikte planladık. 2 yıl gibi kısa sürede ilk kez meslek liseleri yüzde 1'lik başarı diliminden öğrenci almaya başladı. Yani 28 Şubat sürecinin meslek liselerinden uzaklaştırmış olduğu öğrenci profilini, akademik olarak başarılı öğrencileri meslek liselerine tekrar kazandırdık. Meslek liseleri, üretim kapasitesiyle, iş gücü piyasasının ihtiyaç duymuş olduğu insan kaynağını karşılamakla yetinmeyip olağanüstü koşullarda toplumun ihtiyacı olduğu tüm ürünleri de üretebilecek duruma gelmiştir” dedi.