Minibüsün Kaç Dakika Sonra Geleceğini Öğren

Minibüsün Kaç Dakika Sonra Geleceğini Öğren
ETUS hareket saatleri - Bu uygulama sayesinde beklediğiniz minibüsün durağa kaç dakika sonra geleceğini öğrenebilirsiniz.

Edirne Belediyesi, minibüs duraklarına güzergah haritası koydu. Vatandaşlar harita üzerindeki QR kodu tablet ve cep telefonlarına okutarak minibüslerin durağa kaç dakika sonra geleceğini öğrenebilecek.

Meclis kararıyla geçen aylarda minibüs güzergahlarında büyük değişiklik yapan Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, vatandaşın yenilenen güzergahlara daha kolay adapte olabilmesi için duraklara güzergah haritası koydu. Tüm duraklarda uygulanacak olan bu proje kapsamında kent genelindeki durakların büyük çoğunluğuna harita yerleştirildi. Duraklara yerleştirilen bu haritalarda; durağın harita üzerindeki konumu, bu duraktan geçen minibüsler ve bu minibüslerin güzergahları belirtildi. Ayrıca haritalara yerleştirilen QR kodlar sayesinde minibüslerin durağa kaç dakika sonra geleceği öğrenilebiliyor. Vatandaş, duraklarda yer alan bu haritaların üzerindeki QR kodu tablet ve cep telefonu gibi mobil cihazlarına okutarak minibüsün durağa kaç dakika sonra geleceğini öğrenebilecek.