MSB Kura Çekimi Açıklandı Mı? MSB İşçi Alımı Kura Çekimi Sonuçlarında Flaş Gelişme

MSB Kura Çekimi Açıklandı Mı? MSB İşçi Alımı Kura Çekimi Sonuçlarında Flaş Gelişme
Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB), ülke genelinde yaptığı toplam bin 115 işçi alımında flaş bir gelişme yaşandı. Söz konusu alım için çok sayıda vatandaş başvuru yaparken, kura çekimi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı...

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB), ülke genelinde yaptığı toplam bin 115 işçi alımında flaş bir gelişme yaşandı. Söz konusu alım için çok sayıda vatandaş başvuru yaparken, kura çekimi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Bu kapsamda, başvuru yapan kişiler kura çekimi sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını araştırıyordu.

MSB Kura Çekimi Açıklandı Mı?

MSB, yapılan işçi alımında, kura çekimiyle kişilerin belirleneceğini duyurmuştu. 8 Aralık 2022 tarihinde yapılan kura çekimimden sonra, sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu. Konuya dair MSB Personel Temin Daire Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada “Kura sonuçlarının yayımlanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.” denilmişti.

MSB Kura Sonuç Ekranı

Öte yandan vatandaşlar, MSB işçi alımı için kura çekim sonuçları açıklandığında hangi adresten öğreneceklerini de merak ediyordu. MSB de kura çekimi sonuçlarının

MSB Kura Çekimi 2022 Açıklandı

Yaşanan son gelişmeyle Milli Savunma Bakanlığı, açıktan işçi alımı kura sonuç duyurusunun yayımlandığını açıkladı.

MSB, bakanlığa bağlı kurumlarda istihdam edilmek üzere 1.115 sürekli işçi alımı duyurusunun, İŞKUR resmi sitesinde yayımlanarak başvuruların alındığını bildirdi.

MSB tarafından yapılan sonuç duyurusunda, Bakanlığa bağlı iş yerlerinde istihdam edilmek üzere bin 115 sürekli işçi alımı duyurusu Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) resmi sitesinde yayımlanarak başvuruların alındığı ifade edildi. Sözlü ve uygulamalı sınava kabul edilecek adaylar için 8 Aralık 2022 tarihinde noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Açık iş gücü miktarının 4 katı asil ve 4 katı yedek aday olarak belirlendi. Kura çekimi sonucunda listelerde yer alan adayların kontrol edilecek belgelerini başvurmuş oldukları iş yerine şahsen iletmeleri talep edildi.

Başvuruda bulunanların kura sonuçları ve kontrol edilecek belgeler için

MSB İşçi Alımı Hangi İllerde Yapılacak?

MSB tarafından yapılan açıklamada, işçi alımı yapılacak olan iller Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Muğla, Niğde, Sivas ve Tekirdağ olarak belirlendi.

Hangi Kadrolarda MSB İşçi Alımı Yapılacak?

MSB’nin en fazla işçi alımı; Metal Sac İşleme İşçisi, Tesviyeci, Elektronik Teknisyeni, Elektrikçi, Tekne Montaj İşçisi ve Temizlik Görevlisi kadrolarına yapılacak.