MSB Kura Sonuçları Açıklandı mı? MSB İşçi Alımı Kura Çekimi Sonuçları ve İsim Listesi Sorgulama Ekranı

MSB Kura Sonuçları Açıklandı mı? MSB İşçi Alımı Kura Çekimi Sonuçları ve İsim Listesi Sorgulama Ekranı
Milli Savunma Bakanlığı'nın bünyesinde istihdam edilmek üzere 89 farklı meslekten, 1115 personelin alım başvuruları geçtiğimiz ay tamamlamıştı. 18 ilden başvuruların alındığı ilan için 8 Aralık 2022 tarihinde kura çekimleri...

Milli Savunma Bakanlığı'nın bünyesinde istihdam edilmek üzere 89 farklı meslekten, 1115 personelin alım başvuruları geçtiğimiz ay tamamlamıştı. 18 ilden başvuruların alındığı ilan için 8 Aralık 2022 tarihinde kura çekimleri gerçekleştirilmişti.

MSB Kura Çekimi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Savunma Bakanlığı'nın 18 farklı ilde açtığı başvuru işlemleri, 21-25 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilmişti.

Kura çekimi ise Milli Savunma Bakanlığı Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde 8 Aralık Perşembe günü noter huzurunda yapılmıştı.

Ancak kura çekimine dair MSB Personel Temin Dair Başkanlığı'nın sayfasında sonuçlarına yönelik çalışmaların devam ettiği yazılmıştı. Yani, şimdilik hala isim listesi üzerinde çalışıldığından, sonuçların ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih yok.

MSB Kura Sonuçları Nereden Bakılır? 

Kura sonucunda sözlü ya da uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar, yine MSB'nin resmi internet sitesi üzerindeki isim listesinden görecekler. MSB'nin sitesinde yayımlanan liste ise tebliğ niteliğinde olup, adaylara ayrıca bir bildirim gönderilmeyecek. Yani, herkes resmi internet sitesi üzerinden kura sonucuna ulaşacak.

Yapılacak olan sözlü sınavda adaylar 100 puan üzerinden değerlendirilip, 70'ten az alanlar başarısız sayılacak. Atanmaya esas başarı puanı ve sırası ise yine bu puan üzerinden tespit edilecek.

Sınavda 70 üzeri alan adayların ise daha yüksek puanlı adaylardan başlanmak üzere atanmaları gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları da yine resmi internet sitesinde yayımlanacak.

Hangi İllerde MSB İşçi Alımı Yapılacak?

MSB'den yapılan açıklamaya göre, işçi alımı yapılacak olan iller şöyle; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Muğla, Niğde,Sivas ve Tekirdağ.

MSB Hangi Kadrolarda İşçi Alımı Yapacak?

MSB'nin en fazla işçi alımı; Metal Sac İşleme İşçisi, Tesviyeci, Elektronik Teknisyeni, Elektrikçi, Tekne Montaj İşçisi ve Temizlik Görevlisi kadrolarına yapılacak.