Müge Anlı'nın Enez Ziyareti ATV'de Yayınlandı

Müge Anlı'nın Enez Ziyareti ATV'de Yayınlandı
Ünlü televizyon sunucusu ve gazeteci Müge Anlı, Edirne'nin Enez ilçesinde arkeolojik kazılara katıldı.

Ünlü televizyon sunucusu ve gazeteci Müge Anlı, Edirne'nin Enez ilçesinde arkeolojik kazılara katıldı. Anlı'nın Enez ziyareti, ATV'de sunuculuğunu yaptığı Müge Anlı ile Tatlı Sert programında yayınlandı.

Müge Anlı, ATV ekranlarında sunuculuğunu yaptığı Tatlı Sert programının 9 Haziran 2017 Cuma günkü bölümünde, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Enez kazıları ekip başkanı Prof. Sait Başaran’ın daveti üzerine Enez’de yapılacak arkeolojik kazılara katılacağını açıklamıştı.

Enez ziyareti sırasında İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz tarafından karşılanan Anlı, Klasik Helenistik Dönem Su Terazisi Nekropolü ve Tören Alanında, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Profesörü ve Enez Kazıları Başkanı Sait Başaran tarafından Enez’de gerçekleştirilen arkeolojik kazılar hakkında bilgilendirildi.

Anlı, kazı alanında kazı ekibi ile birlikte çalışmalara katıldı ve ATV’de yayınlanmak üzere röportaj yaptı. Enez İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Su Terazisi Nekropolünde Müge Anlı’nın da katıldığı arkeolojik kazı çalışmalarını ziyaret ettiler. Anlı, kazı çalışmalarında ortalama 2500 yıllık insan iskeletini bizzat kendisi buldu ve şaşkınlığını gizleyemedi. Anlı, kazılarda kullandığı çizmesi için İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Belediye Başkanı Abdullah Bostancı’dan imza aldı.

Hayalindeki arkeolojik kazıya Enez'de katıldığını dile getiren Müge Anlı, ATV’de yayınlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programında Enez'deki görüntülerini yayınladı. EJH