Muharrem İnce Edirne’de Konuştu

Muharrem İnce Edirne’de Konuştu
Muharrem İnce, Edirne’de halka hitap etti. İnce’yi yüzlerce kişi izledi.

Geçen 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Edirne’de halka hitap etti. İnce’yi yüzlerce kişi dinledi.

“BEKA DEĞİL, ZEKA SEÇİMİ”

Bugüne kadar pek çok siyasetçinin seçim yaşadığını anlatan İnce: “Rahmetli İsmet Paşa, Adnan Menderes, Turgut Özal, Demirel, Ecevit, Erbakan, Türkeş, Erdal İnönü… Hepsi rahmetli oldu. Hiç kimse meydanlarda ‘Bu bir beka seçimidir’ demedi, ‘Benim istediğim adayı seçmezseniz onu görevden alırım’ demedi. Hiç kimse belediye seçimiyle devletin geleceği arasında bir bağ kurmadı. İlk kez birisi geliyor ‘Bu bir beka seçimidir’ diyor. Bu, Türkiye’nin başı belada, her an batabilir, Türkiye zor günler yaşıyor demektir. 3 oy fazla almak için Türkiye’nin beka problemi var demek, bu ülkeye kötülük yapmaktır. Bu bir beka değil, zeka seçimidir diye başından beri söylüyorum.” şeklinde konuştu.

“PROBLEMİN KENDİSİ, PROBLEMİ ÇÖZEMEZ"

İnsanların 100 gram çaya mahkum edildiğini söyleyen Muharrem İnce: “Milletin kafasına taş atar gibi çay atıyor. Sonra da millet 100 gram çay için kavga edince ‘eyvah eyvah’ diyor. Sen milleti 100 gramlık çaya mahkum ettiğin için kendine mi ‘eyvah eyvah’ diyorsun? Arkadaş Rizeli. Millete Rize çayı atıyor ama kendisi kilosu 8 bin liralık beyaz çay içiyor. Nasıl Rizelisin sen? Memleketi bu hale getirenler, bu memleketi kurtaramaz. Sen getirmişsin bu hale zaten! Problemin kendisi, problemi çözemez.” diye konuştu.

“BUNLARIN DÖNEMİNDE SOĞAN BİTTİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda soğandan, dolardan, gelecekten, mutfaktan, nanoteknolojiden, yapay zekadan bahsetmediğini söyleyen İnce: “2. dünya savaşında, Kıbrıs barış harekatında, darbelerde, anarşi döneminde, ekonomik krizlerde soğan bitmedi; bunların döneminde soğan, patates bitti. Vicdan bitti, ahlak bitti, bereket bitti. Bedava kekle yönetilmeye mahkum bir Türkiye, beka sorunu yaşayacaktır.” dedi.

“ALLAH’IN KÖPRÜSÜNDEN DEĞİL, RECEP’İN KÖPRÜSÜNDEN BEDAVA GEÇİRSİN”

AK Partiye oy veren seçmenlere seslenen İnce: “AK Partiye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Bir örnek vereyim. Buradan motosiklete bin. Boğaza geldin. Demirel’in yaptığı birinci köprüden geç, 3,5 lira verirsin. Özal’ın Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geç, 3,5 lira verirsin. Orsmangazi Köprüsü’ne gel, 72 lira ödersin. A benim güzel kardeşim, Demirel’inki, Özal’ınki neden 3,5 lira da Erdoğan’ınki 72 lira? Soyuluyoruz, soyuluyoruz! Onun için karşı çıkacaksın. Çıkıp sırat köprüsünden geçme garantisi veriyorlar. Allah’ın köprüsünden sizi beleş geçirmeyi garantileyenler önce Recep’in köprüsünden bedava geçirsin de görelim. Recepler karışmasın ha! Bahçeli’nin işine benzemesin. Recep de 5 harfli.” dedi.

“ALLAH’TAN ‘SELİMİYE’Yİ BEN YAPTIM’ DEMEDİ”

Erdoğan’ın İstanbullulara söylediklerini Edirne’deki mitinginde söylemediğini belirten İnce: “‘İstanbul’a suyu ben getirdim’ dedi. Ondan önce yalaktan mı içiyorduk? ‘Benden önce ilaç yoktu’ dedi, otlarla idare ediyorduk. ‘Benden önce köprü yoktu’ dedi, salla geçiyorduk. ‘Buzdolabı yoktu’ dedi, ağaç kovuğunda saklıyordunuz Meriç kenarında değil mi? Allah’tan size gelip ‘Selimiye’yi ben yaptım’ demedi.” diye konuştu.

“İŞTE TÜRKİYE’NİN ÖZETİ BU”

Her şeyi basit anlatmayı sevdiğini söyleyen İnce, cebinden 200 TL’lik banknot çıkartarak: “Bu Türkiye’deki en büyük banknot. 2009 yılında çıktı. 10 yıl önce bu banknot tedavüle girdiğinde bununla 135 dolar alıyordunuz. Bugün ise 35 dolar alabiliyorsunuz. İşte Türkiye bu.” dedi.

“OYLARI BÖLMEYİN”

‘Oyları bölmeyin’ uyarısı yapan İnce: “Pazar günü sandığa gideceksiniz. İzmir garanti mi, garanti. Edirne garanti mi, garanti. Öyle olmaz. Hiçbir yer garanti değildir, her yer garantidir. Oyunu bölmeyeceksin, altı okun üstüne çakacaksın oyu. Şunu düşüneceksin; bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğit bir memleketi kurtarır. Senin bir oyunla belediye başkanlığı gitmez ama 1 oyunla bir belediye meclisi üyeliği gider.” diye konuştu.