Muharrem İnce Edirnelilerle Buluştu [VİDEO]

Muharrem İnce Edirnelilerle Buluştu [VİDEO]
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Edirne mitinginde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Edirnelilerle buluştu. Edirne Garının önünde yapılan mitinge il ve ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, milletvekili adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İnce konuşmasına "Gel dediniz, geldik be ya. Bugün dünyada bir ilki başlatacağız. Kimin akıllı telefonu varsa havaya kaldırsın. Bir hükümetin medyası var, bir de milletin medyası var. Onlar televizyonlarda ister göstersin, ister göstermesin. Şimdi hepiniz canlı yayın yapacaksınız. Bana bir telefon verin, ben de sizinle bir selfie çekeyim." diyerek başladı.

"CHP'nin genel başkan adayı kim diye soruyor devamlı. Ekonomi biliyor mu, diyor. E biliyor. İlhan Kesici ekonomi biliyorsa siz 'tamam' deyin. Tamam mı? (TAMAM). İlhan abi burada değil mi, kocaman alkış alabilir miyiz? Başka ne olacaktı? Başarı hikayesi olacaktı. Yılmaz Büyükerşen, Türkiye'de başlı başına bir başarı hikayesi. Hocam da burada mı, hocama da kocaman bir alkış. Başka ne olacaktı? Tarafsız ve namuslu Cumhurbaşkanı olacaktı. Abdüllatif Şener, o da burada. Başka ne olacaktı? Bir siyasetçi, tuttuğunu koparan bir halk adamı olacaktı. E o da burada." diyerek kendini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Adayları Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Edirne'de cezaevinde Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edip kendilerine başarılar dilediğini belirten Muharrem İnce: "Az önce cevap geldi. Sayın Erdoğan da bu akşam saat 21.00'de parti genel merkezinde kabul edeceklermiş. Şimdi de ona gidip başarılar dileyeceğim." dedi.

İNCE'NİN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI

Bizim Kanal İstanbul diye çılgın projemiz var, diyorlar. Kanallar, köprüler, yollar, tüneller iyi şeydir ama ufak iştir. Bundan 40 - 50 sene önce birinci köprüyü Demirel, ikinci köprüyü Özal, üçüncü köprüyü Erdoğan yaptı. Dördüncü köprüyü de İnce gelir yapar, bunlar kolay iş. Benim en çılgın projem; huzur içinde, beraber yaşamak. Ben bunun için meydanlardayım.

'Şu tarikatın camisi, bu tarikatın camisi' diyerek camileri böldüler, sendikaları böldüler, gıdaları böldüler, okulları böldüler, medyayı böldüler, şehitleri böldüler. Kıbrıs şehitleri ayrı, 15 Temmuz şehitleri ayrı; aldıkları paralar ayrı. Böyle şey olur mu? En son şimdi üniversiteleri bölüyorlar. Ama o üniversiteleri onlara böldürmeyeceğim.

Allah'ın izniyle 24 Haziran akşamı Muharrem İnce Cumhurbaşkanı; önce içeride birlik. Sonra Fransa, Putin hepiniz geleceksiniz. O sonra. Hepinizle sonra görüşeceğiz.

Tek olan şeyler değerlidir, bir kesimin olamaz, hepimizindir. AK Partililerin cumhurbaşkanı, CHP'lilerin cumhurbaşkanı olmaz. Çünkü cumhurbaşkanı tektir. CHP'lilerin vatanı ayrı, MHP'lilerin vatanı ayrı olur mu, olmaz. Sayın Genel Başkan adaylığımı açıkladığında parti rozetimi çıkardım, Türk bayrağı taktım. Çünkü 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Kim olacak biliyor musunuz? Bu gariban olacak.

Dün Sayın Erdoğan, 'Gariban aday' diyor. Ben 3 Kasım 2002'de milletvekili oldum, Sayın Erdoğan Mart 2003'et oldum. Yani bende 5 ay kıdemsiz. Milletvekili ile başbakan maaşı arasında çok fazla bir fark oldu. Ben 16 senedir milletvekiliyim; o başbakan, cumhurbaşkanı. Yüksek maaş alıyoruz hepimiz. Ben gariban oluyorum da, sen aynı maaşla nasıl zengin oldun?

Bir ülkede ülkeyi yöneten zengin oluyor; öğretmen, çiftçi, emekli gariban oluyorsa orada bir sıkıntı var. O zaman bu ülkeyi yönetirken zenginleşmeyen, hep gariban kalan bir cumhurbaşkanı lazım. Yalovalı Kamyoncu Şeref'in oğlu olarak size bir sözüm var; siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim. Siz ne kadar zenginleşirseniz ben o kadar zenginleşeceğim.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Erdoğan diyor ki, 'tek dertleri beni indirmek'. Vallahi de billahi de değil. Benim seninle derdim yok, benim derdim Türkiye. Sen indiğinde dolar, euro, faiz, benzin inecekse in sen de kardeşim. Yani sen 80 milyonda daha mı değerlisin? Dünya beşten büyüktür diyordun, evet doğru söylüyorsun. Ama Türkiye de senden büyüktür.

Manifesto yayınladı. Manifesto gelecek bildirgesidir, yani 'Ben iktidara geldiğimde şunları yapacağım'. Sen 16 senedir iktidardasın, gelecek bildirgesi yayınlayamazsın. Manifestoyu ben yayınlarım. Sen ancak iflas etme, günah çıkarma belgesi yayınlarsın.

Asla kanmayacağız, kandırılmayacağız. Birileri beni kandırmayacak ben de milletimi kandırmayacağım. Önümüzdeki dönem sloganımız 'İnce eleyip sık dokuyacağız' olacak. Zaten ben konuştukça yakında bunlar ince hastalığa yakalanırlar.

'Bana oy verip partime oy vermeyenler var, onlar münafıktır' diyor. İslam dininde münafıklık kafirlikten sonra gelir. Ben Müslüman kardeşlerimden bir şey isteyeceğim; münafık durumuna düşmemek için madem partisine oy vermiyorsunuz, Erdoğan'a da oy vermeyin.

Saray 6 ay süreyle halka açık olacak, ben Çankaya Köşkü'ne, Atatürk'ün mekanına gideceğim. O saray milletin parasıyla yapıldı, sınavda ilk 5 bine girmiş üniversite öğrencilerine vereceğim. Orası bilim merkezi olacak, gençler okuyacaklar.

GENÇLERE 2 MÜJDE

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda 19 Mayıs'ta 'Gençlik Bursu' ve 29 Ekim'de 'Cumhuriyet Bursu' olmak üzere yıl içerisinde öğrencilere geri dönüşümsüz toplam 1000 TL burs vereceğini; üniversite sınavı ve tıpta uzmanlık sınavı, KPSS dahil olmak üzere tüm sınavların giriş ücretlerini kaldıracağını söyledi. İnce: "80 milyonluk bir ülke, sınava gireceklerinde kendi evlatlarından para alıyorsa bu utanılacak bir durumdur. Diyorlar gençlere burs vereceksin, parayı nereden bulacaksın. Sarayın ışıklarını kısacağım." dedi.

MİTİNGİN TÜM VİDEOSU