Naci Görür O Bölgedeki Depremlerin Büyükleri ve Sıklıkları İçin Açıklama Yaptı

Naci Görür O Bölgedeki Depremlerin Büyükleri ve Sıklıkları İçin Açıklama Yaptı
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 11 ili derinden etkiledi. Depremin ardından artçı sarsıntılar devam ederken, bilim insanlarının uyarıları da merak ediliyor. Bu çerçevede, Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 11 ili derinden etkiledi. Depremin ardından artçı sarsıntılar devam ederken, bilim insanlarının uyarıları da merak ediliyor. Bu çerçevede, Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar ile bilgilendirmede bulunuyor.

Doğu Anadolu ve Ölü Deniz Fayları

Naci Görür, Doğu Anadolu ve Ölü Deniz Fayları üzerinde büyük depremlerin olduğunu hatırlatarak, bu büyük stresin çevre faydalara transfer edildiğini belirtti. Bu nedenle, bölgede deprem olduğunu söyleyen Görür, zamanla hem büyüklüklerinin hem de sıklarının azalacağını düşündüğünü açıkladı. Söz konusu paylaşımda ''Arkadaşlar, sizinle kısa bir dertleşme yapacağım. Doğu Anadolu ve Ölü Deniz Fayları üzerinde büyük depremler oldu. Çok büyük stres ( enerji) açığa çıktı ve önemli bir kısmı da çevredeki faylara transfer edildi. Bu nedenle bölgede büyük bir alanda fayların stres alanlarında değişiklikler meydana geldi ve depremler olmaya başladı. Bunların zamanla hem büyüklüklerinin hem de sıklıklarının azalacağını düşünüyorum. Lütfen çok telaş etmeyin ve fısıltı gazetesi ile yayılan yalan yanlış deprem haberlerine inanmayın.'' ifadeleri yer aldı.

Artçılar Devam Ediyor

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. Uzmanlar, artçıların bir süre daha devam edeceğini belirtiyorlar.