Nehir Yatağı Temizliği Çalışmalarında Su Borusu Patladı

Nehir Yatağı Temizliği Çalışmalarında Su Borusu Patladı
Edirne'de Meriç Nehri'nde DSİ tarafından yapılan nehir yatağı temizliği sırasında, yatay sondaj ile geçen ve Karaağaç Mahallesi'ni besleyen su borusu patladı.

Edirne'de Meriç Nehri'nde DSİ tarafından yapılan nehir yatağı temizliği sırasında, yatay sondaj ile geçen ve Karaağaç Mahallesi'ni besleyen su borusu patladı. Patlayan su borusu ekipler tarafından tamir edildi. Yetkililer suyun meskenlere ulaşmasının zaman alacağını söyledi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Karaağaç Mahallesi'nde su kesintisi yaşandığını belirterek, en kısa sürede Karaağaç'a yeniden su verilmeye başlanacağını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu: "Ekipler mahalledeki şebeke borularına baktılar ancak bir patlak veya arıza tespit edemediler. Bugün saat 14.00 itibarıyla Meriç Nehri'nde DSİ tarafından yapılan nehir yatağı temizliği noktasında, yatay sondaj ile geçen ve Karaağaç Mahallesi'ni besleyen 280 mm çaplı ana borunun patladığı tespit edildi. Vanalar kapatıldı, çalışma yapılıyor. Karaağaç Mahallesi'ne su veremiyoruz." dedi.

Karaağaç Mahallesi'nde bir su deposu olduğunu ancak bu deponun mahallenin sadece yüzde 20'sine yettiğini ifade eden Tanrıkulu: "Başkanımızın talimatıyla tankerleri de gönderdik. Depolara tankerler yardımıyla su depoluyoruz. Birkaç saat içerisinde patlayan boruyu ortaya çıkardığımız zaman borunun tamirini yapacağız." dedi.

En kısa zamanda mahalleye su verileceğini belirten Tanrıkulu: "Biz 2007 yılında önce su borularını tarihi köprülerden geçirerek Karaağaç Mahallesi'ni besliyorduk. 2007'de çıkan bir yönetmelikle nehrin altından yatay sondajla mahalleyi beslemeye başladık. Nehir yatağı temizliği yapan DSİ elemanları muhtemelen borunun buradan geçtiğini bilmiyorlardı, bize de bir şey sormadılar. Patlayan borunun tamirini yapmak için ekiplerimiz çalışıyor. Bugün bunun tamiratı gerçekleştirildikten sonra dört beş saat içerisinde mahallemize yeniden su vermeye başlayacağız." ifadelerini kullandı. EJH