Nesebar'da Turizm Festivali Düzenlendi

Nesebar'da Turizm Festivali Düzenlendi
Edirne ve Bulgaristan Nesebar Belediyelerinin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Nesebar Turizm Festivali düzenlendi.

Edirne Belediyesi ile Bulgaristan Nesebar Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Nesebar Turizm Festivali düzenlendi. Festivalde Türkiye ve Bulgaristan'ın turistik ve tarihi değerleri tanıtıldı.

Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınırötesi İşbirliği Programı'nın birini teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan CB005.1.21.128 sayılı "Edirne ve Nesebar'ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması" isimli proje kapsamında Bulgaristan'ın Nesebar şehrinde Nesebar Turizm Festivali düzenlendi.

İki şehrin kültürel ve turistik değerlerinin halka tanıtıldığı etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Işık gösterileri, Türk ve Bulgar gruplarının dans ve müzik gösterileri ile kültürel bir yelpazeye dönüşen festivalde Edirne Modern Dans Topluluğu ile Absolutely Nothing isimli müzik grubu Edirne'yi temsil etti.

Nesebar sur duvarlarına görüntülü ve ışıklı gösterilerin yapılması için temin edilen 3D cihaz ile hazırlanan videoların gösterimi gerçekleşti. Festivalde ayrıca Nesebar sur duvarlarının önünde açılan stantta Edirne'ye ait kültürel ürünler tanıtıldı. Bulgarca hazırlanan Edirne tanıtım kitapçıkları, mis sabunu, aynalı süpürge halka dağıtıldı.

"Edirne ve Nesebar'ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması" projesiyle iki kentin turistik ve tarihi değerleni tanıtmayı hedeflediklerini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Bölgemizin kültürel ve tarihi mirasını daha iyi tanıtabilmek ve potansiyel ziyaretçilere rehberlik etmek üzere altyapı oluşturulacak. Tarihi, turistik, kültürel yerlere ulaşımlar ve bu destinasyonlar hakkında bilgiler; oteller ve yeme içme yerleri hakkındaki bilgiler, harita bilgileri, minibüs güzergahları; sinema, tiyatro, konser gibi kültürel etkinlikler hakkında takvimler, hava durumu değişiklikleri gibi turistik açıdan önemli bilgileri içeren Türkçe, İngilizce ve Bulgarca olmak üzere 3 dilde 8 adet iç mekan, 8 adet dış mekan kiosk ve akıllı telefon uygulamaları hazırlanacak. Kiosk ve akıllı telefon uygulamaları 2019 yılı şubat ayı içerisinde Edirne halkı ve turistlerin kullanımına sunulacak." dedi. Edirne Jet Haber