EDİRNE İL GENEL MECLİSİ 'ONE MINUTE' DEDİ!

EDİRNE İL GENEL MECLİSİ 'ONE MINUTE' DEDİ!
Nevzat ÇOLAK yazdı

YEREL GÜNDEM

EDİRNE İL GENEL MECLİSİ 'ONE MINUTE' DEDİ!

Nevzat ÇOLAK - nevzatcolak@hotmail.com

UZUNKÖPRÜ’NÜN KAVACIK KÖYÜNE YAPILACAK OSB MERAYA YAPILMAYACAK MI?

Uyuyan “dev” uyanmış (!)...

Edirne İl Genel Meclisi, olması ve yapılması gerekeni yapmış. Oğulpaşa Köyündeki meranın 49 yıllığına bir şirkete fabrika kurulmak üzere kiraya verilmek istenmesine, mecliste grubu bulunan 3 parti karşı çıkmış… Tebrikler.

Bu toplantıda, AKP'li İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Suiçmez ‘meraların tarım ve hayvancılık için vazgeçilmez faktör olduğunu' belirtmiş ve şöyle devam etmiş: "Burada adı geçen işadamı istediği yatırımı yapabilir. Devletimiz veya belediyeler her türlü fiziki desteği verebilir ancak konu meralara geldiğinde biz ona buradan 'one minute' deriz." demiş.

Buradan İl Genel Meclisi üyelerine bir soru sormak istiyorum: Uzunköprü’nün kavacık köyüne yapılacak OSB (fabrikalar) meraya yapılmayacak mı?

Topu taca atmayın, araştıracağız, komisyon kuracağız laflarını bırakın.

Size önerim, Oğulpaşa merasına yapılmak istenen fabrikalara da, Uzunköprü’nün Kavacık köyüne yapılacak (Fabrikalara) OSB’ye de 'one minute' demenizdir.

ORTAKÇI KÖYÜ MERASINA NE YAPILACAK?

Trakya toprakları yoğun bir saldırı altında Trakya’da tarım ve hayvancılık bi̇ti̇ri̇lmeye çalışılıyor. Örneğin en son duyduğumuz gelişme Lalapaşa ilçemizin Ortakçı köyü merası birileri tarafından kiralanmak istenmiş. Köy muhtarı, kiralama talebini Vali Canalp’in desteği ile iptal ettirmiş.

Buradan sormak istiyorum. Ortakçı köyü merasını, kim ve ne için kiralamak istedi? Köylüler itiraz etmese, muhtar duyarlı davranmasa, Vali destek vermese, Ortakçı köyü merasına ne yapılacaktı?

MESİRE ALANLARI, KİRA ADI ALTINDA ÖZELLEŞTİRİLEMEZ!

Vali Ekrem Canalp Edirne’de göreve başladığı bu kısa sürede yaptığı çalışmalar ile Edirnelilerin takdirini kazandı. Vali Canalp en son bu kentte kanayan bir yara olan, mesire yerlerine incelemelerde bulunarak şunları söylemiş.

Edirnelilerin ailesi ve çocuklarıyla rahat bir şekilde vakit geçirebileceği piknik alanlarının sayısını arttırmak istediklerini;

İl genelinde bulunan mevcut mesire alanlarının daha aktif kullanılabilir hale getirileceğini;

Uygun olan yerlere de yeni mesire alanlarının oluşturularak halkın hizmetine sunulacağını;

Mesire alanlarının yollarını düzenleyip tuvalet, otopark, çocuk oyun grupları, piknik alanları ve su gibi vatandaşların tüm ihtiyaçlarını giderebileceği sosyal alanlar yapılacağını;

Mesire alanlarının sürekli bakımının yapılacağını, çöplerinin düzenli olarak toplanacağını söylemiş.

Ne güzel demiş, canı gönülden destekliyorum.

İyi ama bir taraftan da Orman İşletme Müdürlüğü, Vaysal Göleti mesire alanını 29 yıllığına kiralamak için ihaleye çıkarıyor.

Aman Valim dikkat! “Kaş yapayım derken göz çıkarmayalım." Mesire yerlerinin işletmeye verilmesi demek vatandaşın bu alanlardan ücretsiz yararlanamaması demektir.

Sayın Vali, mesire yerleri ile ilgili size önerim şudur: İl Özel İdaresi çöpü alsın, bakımı yapsın, suyu getirsin, tuvaletlerin temiz olmasını sağlasın yeter. Mesire yeri hangi köyün alanında ise o köyün muhtarlığının denetiminde köylüler oraya gelen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak ufak büfeler yapar.

Bu kadar hizmeti bu kentin insanları hak ediyor sanırım.