EDİRNE’DE ALTYAPI ÇÖZÜM BEKLİYOR

EDİRNE’DE ALTYAPI ÇÖZÜM BEKLİYOR
Nevzat ÇOLAK yazdı

YEREL GÜNDEM

EDİRNE’DE ALTYAPI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Nevzat ÇOLAK

31 Mart 2019 yapılan yerel seçimlerde seçilen Meclis Üyeleri, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında çalışmaya başladı. İlk oturumunda komisyon üyelerini belirleyen Meclis, Mayıs ayında gerçekleştirdiği ikinci oturumunda 13 gündem, 9 gündem dışı madde ile toplandı.

Başkan Gürkan’ın da belirttiği gibi yeni başlayan akım gereği meclis toplantıları canlı yayınlanmaya başladı. İyi de oldu! O ufak salona sığmayan insanlar canlı olarak veya tekrarını izleyerek Meclis'te kim ne dedi, neye itiraz etti, ne gibi önerilerde bulundu; herkesin görme fırsatı oldu.

Meclis’te birçok önemli konu gündeme geldi. Örneğin: otogar ihalesi, Minia Park, Kent park vb. Meclisin AKP ve MHP'li üyeleri Minia Park projesini duymadıkları (ki bu proje 2 yıldır gündemde ve Recep Gürkan seçim vaatlerinde var), ne olduğunu bilmedikleri için ret oyu verdiler. Diğer gündem maddeleri oy birliği ile çıktı. AKP'li Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili, otogar ihalesinin bütün olarak değil parça parça yapılmasının daha iyi olacağını önerdi. Belediye Başkanı da doğru bulup kabul etti.

2 Mayıs günü yapılan Olağan Belediye Meclis Toplantısı'nın ikinci gündem maddesi (ki birinci gündem maddesi bir önceki dönemden kalan tutanak ile ilgilidir) altyapı dediğimiz "içme suyu, yağmur suyu toplama ve kanalizasyon yapım işi” ile ilgili İller Bankasından kredi alınması oldu. Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın uzun açıklamalar yaptığı bu gündem maddesi, Belediye Meclisi'nde yer alan tüm siyasi partiler tarafından oy birliği ile kabul edildi. Doğru da yapıldı.

Bildiğiniz gibi; altyapı sorunu, akmayan çeşmeler ve her yağmurdan sonra yaşanan mağduriyetler dolayısı ile Edirne kamuoyunun yakinen takip ettiği temel belediyecilik hizmetidir. Mutlaka çözülmesi gerekir.

Edirne Belediyesi geçen dönem işe başlamak için adımlar attı. İhale ile ilgili süreç tamamlandı ve İller Bankasına kredi için başvuru yapıldı. Ama malum gerekçeler ile kredi onayı gerçekleşmedi. Belediye krediyi alamayınca Edirne kamuoyunda yarattığı beklentiyi, yaşanan sorunlar karşısında biriken öfkeyi hafifletmek adına "Belediye olarak kendi imkanlarımızla biz yapıyoruz" dedi ve Kocasinan Mahallesi'nden başladı. Hepimiz biliyoruz ki, belediye imkanları ile yapılan bu iş yetersiz kalacaktır. Süreç uzayacak, Edirneliler mağdur olmaya devam edecektir.

Buradan, Meclis'te üyesi bulunan veya bulunmayan tüm siyasi partilere seslenmek istiyorum: 31 Mart seçimlerinde Edirne’ye hizmet için oy istediniz, hepiniz vaatlerinizde "Altyapı sorununu çözeceğiz" dediniz. Şimdi samimiyetinizi gösterme zamanıdır.

Önerim şudur: Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında, "Cumhur" İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Koray Uymaz, Edirne milletvekilleri, AKP, CHP, İYİ Parti ve MHP il başkanları, Belediye Meclisi grup sözcülerinden oluşan bir heyet ile İller Bankasından alınacak bu kredinin onaylanması için birlikte ne gerekiyorsa yapmanızdır.

“Cumhur” İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Koray Uymaz, AKP İl Başkanı İlyas Akmeşe, "Biz mecliste onay verdik, Recep Gürkan halletsin” derseniz Edirnelilerin aklı ile alay etmiş olursunuz. Şimdi söyledikleriniz için mücadele etme ve yapma zamanıdır. Edirne için. Edirneli için. Aksi bir tutum samimiyetinizin sorgulanması demektir.