İKNA OLDUM!

İKNA OLDUM!
Nevzat ÇOLAK yazdı

YEREL GÜNDEM

İKNA OLDUM!

Nevzat ÇOLAK - nevzatcolak@hotmail.com

Başarılı iş adamı(!) Genel Müdür, Milletvekili, Başbakan, TBMM Başkanı, Yerel seçim dönemlerinin büyükşehir belediye başkan adayı Sayın Binali Yıldırım’ın kamuoyuna açıkladığı düşüncesine ikna oldum(?)

Ne demişti Sayın Binali Yıldırım: “Seçim, siyasi faaliyet değildir.”

Siyaset bilimine müthiş bir katkı(!)

31 Mart 2019'da seçim var, muhalefet partilerinin hemen hemen hiçbiri siyaset yapmıyor.

Kim nereden aday olsun, sağcı olmuş, solcu olmuş önemli değil. Bize kazanacak aday lazım. Göstereceğimiz aday yarın parti içi mücadelede benim yanımda olsun.

Mevcut belediye başkanları, kendilerinin aday yapılmamasının ne kadar büyük bir eksiklik olduğu düşüncesinde.“Hizmet” aşkıyla yanan bu başkanlar, partisi aday göstermediğinde hangi parti olmuş önemli değil birinden aday olabilme yarışına başlıyorlar.

İl başkanları fermuar, çıt çıt meselelerini konuşuyor. Yani belediye meclisine bizden kaç kişi sizden kaç kişi olsun pazarlığındalar.

Seçimlerde halkımız nerede? ‘O nereye oy vereceğini biliyor’. ‘Şu işi bir halledelim ne projeler açıklayacağız bak görün’.

Ama hayat devam ediyor. Siyasal iktidar “kindar ve dindar nesil” yetiştirme hedefini hayata geçiriyor. 04 – 06 yaş grubu okul öncesi eğitim alan çocuklara din eğitimi vermek için Diyanet, Milli Eğitim ile protokol yapıyor. Siyasi iktidar kamu okullarını niteliksiz hale getirerek, tüm okulları imam hatipleştiriyor.

Bir de il genel meclis üyeleri var. Yerel parlamenterler. Ne yaptıkları ve ne yapacakları konusunda mevcutlarının da aday adayı olanların da bir fikri yok.

Örneğin;

Yerel parlamenterlerimizin onayladığı planlarda değişiklik yapılarak, ilde kamuyu ilgilendiren önemli kararlar alınıyor, bunlardan tıs yok. Susuyorlar.

Mesela; Kavacık köyünde mera olan alan, plan değişikliği ile ticaret alanına çevriliyor, OSB kurulmasının kararı alınıyor. Köylü karşı, çevreciler karşı, mahkemeye gidiyorlar, bunlardan tıs yok. Susuyorlar!

Saroz körfezine FSRU (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi)  limanı kuruluyor. Yörede yaşayanlar, yazlıkçılar civar köylerde yaşayanlar, çevreciler, kent konseyleri karşı, bunlardan tıs yok. Susuyorlar.

Trakya platform sözcüsü AV Bülent Kaçar bağırıyor. “FSRU limanına ilişkin ÇED toplantısı, bölge halkının yoğun protestosu sonucu düzenlenememiştir. Düzenlenmiş gibi değerlendirme komisyon toplantısı gerçekleştirilmektedir.” “Sürecin ilerletilmesi ile bir hukuksuzluğa daha imza atılmaktadır. Usul ve yasaya uygun olmayan bu ÇED sürecinde halkın katılım ilkesi çiğnenmiştir. Trakya halkının iradesi yok sayılmıştır.”  diyor, bunlardan tıs yok. Susuyorlar.

Havsa’nın Oğulpaşa köyü merası, sanayiye açılıyor. Bölgede birçok termik santral planlanıyor. Bunlardan tıs yok. Susuyorlar.

Yaşam savunucuları ve köylüler bunları sorduklarında verdikleri cevap: "Bizi aşıyor bakanlık yapıyor"

Ama adaylar, yeniden ve hep adaylar.

Vatandaşın karşısına çıkıp ne diyorlar! Biz köylerimize en iyi hizmeti götüreceğiz.

Yürütülen faaliyet budur. Gerçekten bütün samimiyetimle soruyorum!

Siyaset bunun neresinde?