KEŞAN BELEDİYE BAŞKANI HELVACIOĞLU; KURMAYA ÇALIŞTIĞIN VAKIF İLE KİME HİZMET EDECEKSİN?

KEŞAN BELEDİYE BAŞKANI HELVACIOĞLU; KURMAYA ÇALIŞTIĞIN VAKIF İLE KİME HİZMET EDECEKSİN?
Nevzat Çolak yazdı

YEREL GÜNDEM / Nevzat Çolak

KEŞAN BELEDİYE BAŞKANI HELVACIOĞLU; KURMAYA ÇALIŞTIĞIN VAKIF İLE KİME HİZMET EDECEKSİN?

31 Mart yerel seçimleri bir “efsane”nin sonu oldu.Belediyecilikten geliyorlar, bu işi iyi biliyorlar, Kaybetmez bunlar, ne yaparlarsa yapsınlar halk destek veriyor, çok güçlü parti örgütleri var, kadın ve genç örgütlenmeleri onlara seçimi kazandıran en önemli güç vb…

Ancak, efsane bitti. Tabir yerindeyse “şapka düştü kel göründü”. Belediyecilik bizim işimiz diyenlerin yönettiği belediyelerden pis kokular geliyor. Mega kent istanbul’u 17 yıldır yöneten AKP'nin “Cemaatlere,kendi kurdukları ve yönettikleri vakıflara nasıl para aktardıkları nı”  İstanbul’u 18 gün yöneten Ekrem İmamoğlu açıklıyor.

İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde şöyle bir gerçeklik ortaya çıktı.Görünen o ki, belediye  güç ve kaynaklarını kendi kurdukları vakıflara aktarıyor. Buraya aktardıkları kaynaklarla yandaşlarına rant; kendilerine siyasi alan yaratıyor.

Anlaşılan bu yöntem sadece İstanbul ve büyük şehirler için değil tüm belediyecilik faaliyetlerinde uygulamaya başladıkları bir yöntem halini almış. Bu sonuca nerden vardınız derseniz; Keşan belediyesi…

Keşan'ın AKP’li  belediye başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nun ilk icraat olarak açıkladığı şeye bakın:  “Keşan İyilik Sağlık Eğitim Vakfı’nı kurmak”. Bu vakfı kurmak için AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AKP ilçe başkanı ile birlikte temaslarda bulunmuş. Şöyle ifade etsek yanlış olmaz sanırım.’Belediyelerde bu vakıf işleri nasıl yürüyor, biz nasıl yapabiliriz’ konusunda bilgi almışlar.

Vakıf kurmak suç mudur?  Hayır! herkes kurabilir, Çalışmalar yapabilir ancak, kendisi bir hizmet kurumu olan belediye böyle bir şeye neden gereksinim duyar. Cevap, sanırım Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın televizyondaki düellosunda “FÖTO buralarda darbeci yetiştirdi, bizde ‘iyi’ gençler yetiştireceğiz” cevabıdır.

Sayın Mustafa Helvacıoğlu! Keşan’a hizmet vermek istiyorsanız vakfa ihtiyacınız yok.  Siz Keşan Belediye başkanısınız. Siz Keşanı yönetmeye talip oldunuz. Siz Keşan belediyesinin gücü ile hizmet vermeye talip oldunuz. Siz Keşanlılardan oy isterken  Keşan'a en iyi hizmet vakıf yolu ile verilir mi dediniz?  Hayır!!. Denetlenen bir kurum olan Belediye yerine denetimi çok daha zor olan vakıf ile hizmeti neden tercih etmektesiniz. Bunu kamuoyuna açıklayın bizde bilelim

Sayın Mustafa Helvacıoğlu, Sayın Keşan Belediye Başkanı! Elinizde belediye gibi bir güç var. Yoksullukla mücadele edecekseniz, iyilik yapacaksanız büyük imkanlara sahipsiniz. Halkın sağlığı konusunda birşeyler yapmak istiyorsanız yapabilme olanaklarınız var.

Mesala, Keşan Belediye Başkanlığı, Keşan Kent Konseyi ve İstanbul Toplumsal Gelişim Derneği işbirliği ile imzalanan  Bağımlılık ve Takip Çalışmaları İşbirliği Protokolü ile hayata geçirilmesi gereken Rehabilitasyon merkezini hayata geçirin.

Eğitim vakıfların işi olamaz. Belediye olarak öğrencilere ve gençlere “10 GB” internet dışında yapacaklarınız mutlaka vardır. Mesela çağırın eğitim alanında  örgütlü sendikaları, bilimsel ve laik eğitimden yana uzmanları,velileri, Keşan özelinde eğitimde neler yapabiliriz sorusuna cevap arayacağınız bir çalıştay yapın.

Sayın Mustafa Helvacıoğlu,belediye halka hizmet için vardır. Belediyenin kaynakları da halkın temel sorunlarını çözmek için harcanır.

Elinizde halktan yana bir belediyecilik yapmak için, çok imkan var. Ama, niyetiniz başka ise bunu bilemem… Ama, bildiğim bir şey var. Keşan halkı Keşan'ın gelirlerinin, kaynaklarının bir kac kişi veya vakfa peşkeş çekilmesine izin vermez..