SADECE YEREL YÖNETİCİ Mİ SEÇİYORUZ?

SADECE YEREL YÖNETİCİ Mİ SEÇİYORUZ?
Nevzat Çolak yazdı...

Edirne'de adayların belirlenmesi ile birlikte yerel siyaset ısındı. "Cumhur İttifakı” da "Millet İttifakı” da Edirne yerel seçimlerinde yok. Edirne'de İYİ Parti de aday çıkarıyor, MHP de. Gün itibarı ile CHP, AKP, MHP'nin adayları kesinleşti. Hamdi Sedefçi beklediği teklifi alamadı. Siyaseti bırakıyorum, dedi. İyi de yaptı. Siyasetin içinde bulunmaması bulunmasından çok daha hayırlı bir durum bence..

Bu seçim döneminde ilginç gelişmeler yaşanmakta. "Solcu” bazı kişiler İYİ Partiden aday olmak için başvuruyor. Bu kemiksiz, ilkesiz duruşlar, verilen bu fotoğraf solcu olduğunu söyleyen insanlar açısından utanç verici. "Sol" adına siyaset yaptığını söyleyip aslında kendi çıkar ve menfaati için koşturan bu kişiler siyasetteki ahlaki çöküntünün simgesi haline gelmişlerdir. Kimse; "Efendim yerel seçim farklı biz seçilir, gelirsek sağ partide de olsak solculuk yaparız" demesin. Bu tür savunmalar yapmasın unutmayın! Taşın bir ağırlığı varsa oda yerindedir.

Edirne'ye AKP, UYMAZ neden? Çünkü AKP siyaseti de, AKP belediyeciliği de bitmiştir. Sayıştay raporları ile 16 yıllık iktidarlarında yapmış oldukları icraatları ile “bitmiştir”.

AKP iktidarı, demokratik parlamenter sistemi tasfiye etmiş, tek adam rejimini tesis etmiştir. En ufak demokratik tepki “Teröristlik”le suçlanmaktadır. Muhalefet sindirilerek “Korku imparatorluğu” yaratılmıştır. Laiklik ilkesi anayasa maddesi olarak kalmış yaşamdan koparılmıştır. “Siyasal İslamcı" mantık, kendi yaşam biçimini yukarıdan aşağıya örgütlenerek toplumu dönüştürmeye çalışmaktadır. Kendi siyasal anlayışlarını hayata geçirdikleri en önemli alanlardan biride yerel yönetimlerdir.

Neden hepimizin bildiği bu gerçekleri bir kez daha hatırlatma gereği duydum. Çünkü bazen bu gerçekleri unutarak konuşuyor ve yazıyoruz. 16 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP değilmiş gibi, ne söylerlerse tersini yapmamışlar gibi... Aday güzel şeyler söylüyor, Edirneli imiş, Edirne Belediye Başkanı seçilince (sanki hükümetin başı olacakmış gibi açıklamalar) “DSİ'nin, YSE(eski adıyla) 'nin yerlerini bedava alacakmış" su fiyatını indirecek, ulaşımı ucuzlatacakmış...

Kimse kendini kandırmasın! Söze değil icraata bakalım. Edirne’de AKP'nin adayı kim? Edirne ENSAR Vakfı Başkanı.... ENSAR Vakfı ne mi? Hani şu Konya Karaman'da kontrolündeki yurtlarda 45 erkek öğrenciye tecavüz edildiği iddia edilen vakıf..

Suyu ucuzlatır mı, ulaşımı bedava mı yapar bilmem ama pratikte yaptığı gibi ENSAR Vakfının Edirne'de güçlenmesi için çalışacağı kesindir.

Onun için Edirne'ye AKP, Uymaz...