YOLUN AÇIK OLSUN, ALPER TAŞ!

YOLUN AÇIK OLSUN, ALPER TAŞ!
Nevzat ÇOLAK yazdı

YEREL GÜNDEM

YOLUN AÇIK OLSUN, ALPER TAŞ!

Nevzat ÇOLAK

31 Mart yerel seçimleri birçok açıdan ilklerin seçimi oluyor! CHP Sosyalist Sol ile Beyoğlu’nda ittifak yaptı. İstanbul’un kalbi Beyoğlu’nda; ÖDP genel başkanlığı yapan başkanlar kurulu üyesi Alper TAŞ, CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı oldu.

Alper TAŞ’ın adaylığı sol camiada bir heyecan yarattı. Destek buldu. Sosyalist Solda heyecan yaratan bu çalışmayı yerinde görmek ve izlemek için Beyoğlu'na gittim. Çslışmalara katıldım.

Gördüm ki Alper TAŞ sahaya inip halk ile temas edince samimiyeti ve söylemleri ile Beyoğlu halkının da desteğini almış.

Alper TAŞ; “Her platformda güçlü bir şekilde başka bir belediyecilik mümkün, bizi diğerlerinden ayıran iki temel farkımız var!” Diyor.

Birincisi: “Biz belediyeyi İstiklal’deki belediye binasından değil, Beyoğlu’nun 45 mahallesinde oluşturacağımız mahalle meclislerinden yöneteceğiz.”

Biz: “Beyoğlu’nda halkın yönetim ve karar alma süreçlerine doğrudan katılımının sağlanmasını ve katılımcı zeminlerin çoğaltılmasını gerçek demokrasinin ön şartı olarak görüyoruz.” Bunun için; “Belediye meclislerini ve uygulama birimlerini mahalle ve semtlerde hızla oluşturacağımız halk meclisleri ile birlikte çalışır hale getireceğiz.”

“ Mahalle meclisleri aracılığıyla karar alma süreçlerinin halkın kollektif iradesinin sonucu olarak şekillenmesini ve Beyoğlu Belediyesi’nin program, bütçe, planlama gibi yerele ilişkin tüm kararlarının bu halk meclisleri aracılığıyla sonuçlandırılmasını sağlayacağız.”

İkinci temel farkımız da şudur diyor. “Biz halkçı / kamucu belediyeciliği savunuyoruz! Kentte üretilen rantları halka yani kamuya vereceğiz!”  Belediyeyi yönetenler belediyeyi şirket, halkı müşteri olarak görüyorlar. Hal böyle olunca da her yapılan belediye faaliyetinden (Kentsel dönüşüm)  kendilerine veya yakınlarına nasıl rant sağlarız, kaç bina alanını kendimize alabiliriz hesabı yapıyorlar. “

Alper TAŞ; Beyoğlu'nda yapılması gereken ancak bu güne kadar yapılmayan temel belediyecilik hizmetleri için de düşünceleri var. Örneğin; Beyoğlunun en önemli sorunlarından biri ‘Kentsel dönüşüm’ ve ‘tapu sorunu’ ne diyor Alper TAŞ: “Burada oturanların haklarını koruyacak ve tapularını vereceğim. Yoksullar birinci önceliğimiz olacak! Sosyal yardımları üç katına çıkaracağız. Kötü ekonomik yönetimden etkilenen yurttaşlarımızla dayanışma içerisinde olacağız, Beyoğlu’ndaki İşsizlik sorunun çözümü için çalışacağım, yurttaşlarımızın ucuz gıdaya ulaşması için kooperatifler, sosyal marketler kuracağım, ulaşım meselesini kamucu/halkçı mantık ile ele alıp çözeceğim. Çocuklar, kadınlar önceliğimizdir. Kreşler açacağız, oyun alanları yaratacağız. ve tabiki tarihi beyoğlu'nu,tek sesli hale getiren politikaları değiştireceğiz! Beyoğlu yine çok renkli, çok kimlikli, hoşgörünün, sanatın kültürün kenti haline gelecek... Söz veriyoruz; Beyoğlu'na mutluluk, neşe, güzellik getireceğiz. Mağdurun yoksulun ihtiyacı olanın yanında olacağız. Beyoğlu'nu yeniden Beyoğlu halkına teslim edeceğiz.”

Alper TAŞ, Beyoğlu'nda; evlerine sahip çıkan yurttaşların, evlere mahkum edilmiş kadınların, oyun alanları ellerinden alınmış çocukların, evine ekmek götürmekte zorlanan babaların, gelecekleri ellerinden alınmış gençlerin, siftahsız dükkan kapatan esnafın, ötekileştirilen, dışlanan Çingenenin, Kürdün, Arabın yani Beyoğlu’nun umudu olmuş. Rantiyecilere, geriçiliğe, yozlaşmaya, işsizliğe, yoksullağa karşı halkın “TAŞ”ı olmuş.

Yolun açık olsun Alper TAŞ!