Nurettin Yıldız Konferansı İçin Üçüncü Salon

Nurettin Yıldız Konferansı İçin Üçüncü Salon
"6 yaşında çocukla evlenilebilir" açıklamasıyla tepki çeken Nurettin Yıldız'ın konferansı için üçüncü salonla anlaşıldı. Edirne Nar Kadın Dayanışması'nın imza kampanyası devam ediyor.

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın Edirne'de 9 Mayıs Pazartesi günü konferans vereceği Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) salonunun tahsisinin tepkiler üzerine iptal edilmesi üzerine, konferansı organize eden iki üniversite öğrencisi Aşiyan Düğün Salonu ile anlaşmıştı. Gelen tepkiler üzerine Aşiyan Düğün Salonu'nun tahsisinin iptal edilmesi üzerine, bu kez Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Mimar Sinan Spor Salonu kiralandı. Yenilenen konferans için hazırlanan afişler, Cuma namazı çıkışında camilerde dağıtıldı.

"6 yaşında çocukla evlenilebilir" ve "Çalışan kadın fuhuşa hazırlık sürecine destek oluyor" gibi açıklamalarıyla tepki çeken Nurettin Yıldız'ın Edirne'ye gelmemesi için başlatılan imza kampanyaları, her geçen gün düzenleniyor. Bu kez de Mimar Sinan Spor Salonu'nun tahsisinin iptal edilmesi için imza toplanıyor.

Edirne Nar Kadın Dayanışması, imza kampanyasını şu sözlerle yeniden duyurdu: "Bugün konferansın Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda olacağını ilan ettiler. AKP'nin konferansı açıktan sahiplenmesiyle birlikte kendilerine Edirne Genç STK'lar Platformu diyen gerici grup etkinliğin altına imzasını koydu. Artık kendilerini saklama gereği duymayanlarla birlikte Edirne'de bir yanda Nurettin Yıldız'ı sahiplenen çocuk evliliği savunan kadın düşmanları diğer yanda ise laiklik ve özgürlükten yana olan Edirne halkı bulunuyor. 45 çocuğa tecavüz edilen Ensar Vakfında ve AKP Gençlik Kollarının kamplarında eğitim veren Nurettin Yıldız'ı iyi tanıyoruz! Biz kadınlar gericiliği yok edene, karanlığı aydınlatıncaya dek mücadelemize devam edeceğiz. Karanlığa karşı güneş olacağız. Hep birlikte imza kampanyamızı paylaşıp büyütmeye devam edelim."

15 STK PLATFORM KURDU

Bu gelişmeler üzerine Nurettin Yıldız konferansının aynı tarihte yapılması için aralarında Üniak, İhannüma, Genç Askon, Genç Hareket, Ortak Akıl gibi dernek ve sivil toplum örgütlerinin de bulunduğu 15 kuruluş, 'Edirne Genç STK'LAR Platformu' kurarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı olan Mimar Sinan Spor Salonu'nu kiraladı. Konferans duyurusu için afişler yenilenerek Cuma namazı çıkışı cami kapılarında dağıtıldı.

Edirne İslam Gençliği Eğitim ve Araştırma Derneği, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Nurettin Yıldız ile derneğin 'usulde çok ters olduğu noktalar' olmasına rağmen savundukları belirtilen açıklamada, "Şehrimizde konferans verme hakkını engellemeye çalışanlar bin bir yoldan baskılarına devam etmektedirler. LGBT gibi sapık gruplar şehrimizde konferans tertiplediğinde bunu ahlaksızlık olarak görmeyenlerin Nurettin hocaya ahlaksız muamelesi yapmasını manidar bulduğumuzu belirtmeliyiz. Nurettin hocayla usulde çok ters olduğumuz noktalar olsa da seküler ağızların mezesi olmasına sessiz kalmayız kalamayız." ifadeleri kullanıldı.

EdirneJetHaber Haber Merkezi