Öğrenciler Ve Veliler Merak Ediyor! Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Öğrenciler Ve Veliler Merak Ediyor! Okullar Ne Zaman Kapanacak?
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, 71 ilde eğitim öğretim bugün itibariyle başladı. Depremin ardından ilk ders zili çalarken, tatil tarihleri ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Bu kapsamda, okulların ne...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, 71 ilde eğitim öğretim bugün itibariyle başladı. Depremin ardından ilk ders zili çalarken, tatil tarihleri ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Bu kapsamda, okulların ne zaman kapanacağı ve yaz tatilinin ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyor.

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2022-2023 eğitim öğretim dönemi takvimine göre, ülke genelindeki okullar 16 Haziran 2023 Cuma günü yaz tatiline girecek.

Yaz Tatili Ertelenecek Mi?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, ülke genelinde okullarda eğitime ara verildi. Bu kapsamda, yaz tatilinin ertelenip ertelenmeyeceği de araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

2023 Resmi Tatil Tarihleri

Yaz tatilinin yanı sıra, yıl içindeki resmi tatil tarihleri de merak ediliyor. 2023 yılı resmi tatil takvimi şu şekilde:

Yılbaşı Tatili: 1 Ocak Pazar

Ramazan Bayramı Tatili: 21 Nisan Cuma – 23 Nisan Pazar

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tatili: 23 Nisan Pazar

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazartesi

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Cuma

Kurban Bayramı: 28 Haziran Çarşamba – 1 Temmuz Cumartesi

Demokrasi ve Milli Birlik Günü: 15 Temmuz Cumartesi

Zafer Bayramı: 30 Ağustos Çarşamba

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Cumartesi