Öğrencilere Eğitim Yardımı Yapılacak! Ödeme Miktarları Belli Oldu

Öğrencilere Eğitim Yardımı Yapılacak! Ödeme Miktarları Belli Oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, şehit çocukları, vazife-harp malullerine ve çocuklarına yapılacak eğitim yardımı ödemelerine ilişkin bilgi verdi. Bakan Bilgin, yapılacak eğitim yardımlarının miktarlarını...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, şehit çocukları, vazife-harp malullerine ve çocuklarına yapılacak eğitim yardımı ödemelerine ilişkin bilgi verdi. Bakan Bilgin, yapılacak eğitim yardımlarının miktarlarını açıkladı.

Eğitim Yardımı Ne Kadar Ödenecek?

Vedat Bilgin, eğitim kademesine göre verilecek yardım miktarlarının ne kadar olacağına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan'ın açıklamasına göre, şehit çocukları, harp/vazife malulleri ve çocuklarına yapılacak eğitim yardımları şu şekilde:

İlköğretim: 5.004 TL

Ortaöğretim: 7.506 TL

Yükseköğretim: 10.008 TL

Ekim Ayı İtibariyle Ödemeler Başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, eğitim yardımı ödemelerini 21 Ekim tarihi itibariyle başladığı duyurdu. Bakan Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Aziz şehitlerimizin çocukları ile harp/vazife malullerimizin kendilerinin ve çocuklarının 2022-2023 eğitim yardımı ödemelerini bugün yapıyoruz. Bu kapsamda; ilköğretim için 5.004 TL, ortaöğretim için 7.506 TL, yükseköğretim için 10.008 TL eğitim ve öğretim yardımı ödeyeceğiz. Evlatlarımıza, kardeşlerimize başarılarla dolu bir eğitim yılı diliyorum.'' ifadelerine yer verdi.