Öğretmenlere 'Mazeret Yok' Konferansı

Öğretmenlere 'Mazeret Yok' Konferansı
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlerin mesleki gelişimine ve yeterliliğine katkı sunmak amacıyla 'Mazeret Yok' başlıklı bir konferans düzenlendi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlerin mesleki gelişimine ve yeterliliğine katkı sunmak amacıyla 'Mazeret Yok' başlıklı bir konferans düzenlendi. Danışman-Eğitimci-Yazar Dr. Şaban Kızıldağ, konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meriç Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt: "1 Eylül itibarıyla başlayan ve okulların açılma sürecine kadar devam eden mesleki çalışmalarımız genelde zümre toplantıları ve öğretmenler kurulu toplantılarıyla okul içerisinde geçiyor. Öğretmen arkadaşlarımızın ortamını değiştirerek farklı bir etkinlik yapmak istedik. Şaban Bey'i yıllardır tanıyoruz. Kitaplarını okuduk ve sizlerin de ülkemizin bu değerini tanımanızı istedik." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN MİLLİ GELİRİ, APPLE FİRMASININ PİYASA DEĞERİNDEN DÜŞÜK"

Dr. Şaban Kızıldağ, 10 yıldır aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 57 ülkeyle ilgili çalışmalar gerçekleştirdiğini ve bu ülkelerin hepsinin Müslüman ülkeler olduğunu söyledi. Kızıldağ, bu ülkelerin toplam nüfusunun 1 milyar 770 milyon yani dünya nüfusunun 3'te 1'i olduğunu söyledi. 7 farklı kategoride bu 57 ülkenin 10 yıldır ne ürettiğini incelediklerini anlatan Kızıldağ, 80 milyonluk Almanya'nın 1 milyar 770 milyonluk nüfustan daha çok ürettiğini gördüklerini açıkladı. Almanya'nın geçen seneki milli gelirinin 3,6 trilyon dolar, 57 ülkenin toplam milli gelirinin ise 5,5 trilyon dolar olduğunu anlatan Kızıldağ: "57 ülkenin arasında Türkiye, 800 milyar dolar ile birinci sırada. 800 milyar dolar, Apple firmasının piyasa değerinden 200 milyar dolar eksik. Bunun birçok nedeni var ama bence en önemli nedeni insan faktörüdür. Aldığımız eğitim ve iletişimde bir problem var." şeklinde konuştu.

İnsan karakterinin yüzde 70'inin 0-7 yaş arasında şekillendiğini anlatan Kızıldağ: "12 yaşında gelinceye dek karakter tam anlamıyla oluşuyor. 24 yaşında insanların sosyal kimliği tamamlanıyor. Kıvamında bir insan olmak için öncelikle hukuku, anayasası, ekonomisi, adaleti, özgürlükleriyle iyi bir devlet lazım. Devlet yoksa kültür, din ve hiçbir şey olmuyor." dedi.

Kızıldağ, öğretmenlere 'Alice Harikalar Diyarında', 'Küçük Prens', 'Robinson Crusoe', 'Momo' ve 'Ermiş' kitaplarını önerdi. Edirne Jet Haber