Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı Ertelendi Mi? MEB'den Açıklama Geldi

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı Ertelendi Mi? MEB'den Açıklama Geldi
Milli Eğitim Bakanlığı, bir süredir gündemdeki yerini koruyan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı için ortaya atılan iddialara yönelik açıklamada bulundu.Pek çok tartışmayı beraberinde getiren Öğretmenlik Kariyer Basamakları...

Milli Eğitim Bakanlığı, bir süredir gündemdeki yerini koruyan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı için ortaya atılan iddialara yönelik açıklamada bulundu.

Pek çok tartışmayı beraberinde getiren Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı için MEB'den açıklama geldi.

Sosyal medyada Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'nın ertelendiği konusu gündem olmuştu. 'Öğretmenler, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı ertelendi mi?' şeklinde aramalar yapmaya başladı.

MEB Sosyal Medyadan Açıklamada Bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı, konuya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı açıklamayı 'basın açıklaması' başlığı ile duyurdu. MEB tarafından yapılan açıklamada ertelendiği iddiaları gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'nın Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'nın ertelendiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'in Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medyada paylaşılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'nın ertelendiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Gerekli olduğunda her türlü bilgilendirme Bakanlığımızca düzenli olarak yapılmaktadır."

İşte MEB Tarafından Yapılan Paylaşım:

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı Nedir?

MEB tarafından sınava ilişkin yapılan açıklamada "Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı, öğretmenlerin öğretmenlik yeterliliğini ölçen bir sınav değil, kariyer basamakları eğitimini alan öğretmenlerin bu alanda aldıkları eğitimi ölçen bir mekanizmadır." denilmişti.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavına Kimler Başvurabilir?

Öğretmenlik mesleğinde en az 10 sene hizmeti bulunanlardan; Mesleki gelişime yönelik 180 saatten az olmamak üzere düzenlenen eğitim programını tamamlamış olan, Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmayan öğretmenler.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı Zorunlu Mu?

Bu bir kariyer sistemi olduğu için Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavına katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.