Okullar Ne Zaman Açılacak? Milli Eğitim Bakanı Okulların Tatil Süresini Açıkladı

Okullar Ne Zaman Açılacak? Milli Eğitim Bakanı Okulların Tatil Süresini Açıkladı
Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ili etkiledi.  Depremin ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarından gelecek sevindirici haberler pek çok kişi tarafından yakından takip...

Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ili etkiledi.  Depremin ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarından gelecek sevindirici haberler pek çok kişi tarafından yakından takip edilirken, öğrenciler ve veliler de okulların durumunu merak ediyorlar. Bu kapsamda, okulların ne zaman açılacağı ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

Okullar Tatil Mi?

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, 81 ildeki okullarda eğitim ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 71 ilde okullardan 20 Şubat itibariyle eğitim öğretime başlayacağını duyurdu. Depremin etkilediği 10 ilde ise 1 Mart'a kadar okullar tatil edildi.

Okullar Hangi İllerde Tatil?

Kahramanmaraş merkezli depremler, 10 ili etkiledi. Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya ve Adıyaman'da arama kurtarma çalışmaları devam ederken, depremin yaraları da sarılıyor. 71 ildeki okullarda 20 Şubat tarihi itibariyle ders başı yapılacak ancak depremin etkilediği 10 ilde ise 1 Mart'a kadar okullar tatil edildi.

LGS YKS Konuları

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem nedeniyle LGS'de 8. sınıfın ikinci dönem konularının, YKS'de ise 12. sınıfın ikinci dönem konularının sınava dahil olmayacağını belirtti. Bakan Özer sınav konuları ile ilgili ''LGS'de sadece 8'inci sınıfın birinci dönemi konuları dâhil olacak. Yani 8'inci sınıfın ikinci dönemi dâhil olmayacak. Yine YKS'de 12'nci sınıfın ikinci dönem konuları sınavda dâhil olmayacak. Bunu da tüm kamuoyuyla paylaşmış olayım. Biz Bakanlık olarak hızlı bir şekilde tüm okullarımızı çocuklarımızla buluşturmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz'' dedi.