'Önce Yaya' Uygulaması

'Önce Yaya' Uygulaması
Temmuz ayına kadar tüm yaya geçitlerinde düzenleme yapılacak.

2019 yılının 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan edilmesinin ardından Edirne Belediyesi de 'Önce Yaya' kampanyasına destek göstererek yaya geçitlerine 'Önce Yaya' görseli yerleştirdi.

2018 yılı Ekim ayında 298 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle "Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan; ancak trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere olan yayalarak durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır" hükmünün getirilmesinin ardından 2019 yılı 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan edildi. Bu kapsamda Türkiye genelinde başlatılan 'Önce Yaya' kampanyasına Edirne Belediyesinden de destek geldi.

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 40 yaya geçidinde yatay ve dikey işaretlemeleri yaptı ve yaya geçitlerine yakın mesafelere 'Önce Yaya' görseli yerleştirdi. Temmuz ayına kadar söz konusu düzenlemenin tüm yaya geçitlerinde uygulanacağı belirtildi. Ayrıca kampanyanın billboard ve afişlerle destekleneceği söylendi.