ÖSYM Sınav Takvimi Açıklandı Mı? YKS 2023 Ne Zaman Yapılacak Araştırılıyor!

ÖSYM Sınav Takvimi Açıklandı Mı? YKS 2023 Ne Zaman Yapılacak Araştırılıyor!
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak açıklamalar öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, yeni yıl ile birlikte sınav takvimine ilişkin duyurular merakla bekleniyor. Bu kapsamda, ÖSYM sınav...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak açıklamalar öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, yeni yıl ile birlikte sınav takvimine ilişkin duyurular merakla bekleniyor. Bu kapsamda, ÖSYM sınav takvimi ve YKS tarihi ile ilgili araştırmalar hız kazandı.

YKS 2023 Ne Zaman?

Üniversite sınavına hazırlanan adaylar, YKS'nin ne zaman yapılacağını araştırıyorlar. ÖSYM henüz güncel sınav takvimini açıklamadı.

YKS Ne Zaman Yapılabilir?

YKS ile ilgili geçtiğimiz haftalarda ÖSYM açıklama yapmış ve sınav tarihini duyurmuştu ancak sınav ile seçimin aynı güne gelmesinden dolayı söz konusu duyuru geri çekilmişti. Önümüzdeki süreçte YKS tarihine ilişkin açıklama yapılması bekleniyor.

2023 KPSS Tarihi

YKS tarihinin açıklanması için heyecanlı bekleyiş sürerken, KPSS'nin ne zaman yapılacağı da merak ediliyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS tarihleri şu şekilde:

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavı 23 Temmuz 2023'te

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) 1 ve 2. gün sınavları 29-30 Temmuz 2023'de

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı 6 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşecek.