Otomobilde son dakika ÖTV düştü! İşte alınabilecek o araba modelleri

Otomobilde son dakika ÖTV düştü! İşte alınabilecek o araba modelleri
Bilindiği gibi son aylarca dolar ve euro kurlarında yaşanan artışlar sonra otomobil fiyatları yanına yaklaşılmaz bir hale geldi. Bu durumda ÖTV indiriminin gelmesi oldukça elzemdir. Habertürk tarafından bugün ortaya atılan iddia...

Bilindiği gibi son aylarca dolar ve euro kurlarında yaşanan artışlar sonra otomobil fiyatları yanına yaklaşılmaz bir hale geldi. Bu durumda ÖTV indiriminin gelmesi oldukça elzemdir. Habertürk tarafından bugün ortaya atılan iddia sonrası herkesi umut sardı. Habere göre ilk otomobilini alanlara 5 sene satmama şartı ile ÖTV'siz otomobil satılacağını gündeme getirdi.

Otomobilde son dakika ÖTV düştü!

Motor silindir hacmi 1600 cm³'ü geçmeyenler otomobillerde ÖTV matrahı 120 bin TL’yi aşmayanlarda vergi yüzde 45, matrahı 120 bin ile 150 arasında olanlar yüzde 50, matrahı 150 bin TL’yi aşıp,175 bin TL’yi aşmayanlar 60, 175 bin TL’yi aşıp, 200 bin TL’yi aşmayanlar 70, başka otomobillerde yüzde 80 vergi uygulanıyor. Fakat kur kaynaklı fiyat artışları nedeniyle şu anda yalnızca 2 otomobil markası yüzde 70 başkaları yüzde 80 ÖTV seviyesine çıktı.

Otomobil endüstrisi ve iş dünyası ÖTV miktarının düşürülmesini istiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise bir yandan satışları düşürmeyecek başka yandan vergi kaybına neden olmayacak şeklide çalışmalar yapmak için kolları sıvadı. Daha yüksek vergi daha yüksek fiyatlı otomobiller bağlamında geçerli olurken, düşük fiyatları araçlarda ise düşecek.

İşte ÖTV indirimiyle alınabilecek otomobil modelleri  

Bakanlığın henüz kesin çerçevesi çizilmemiş çalışmasını baz alarak yapılan tahminlere göre matrah arttığında ÖTV oranı düşecek olan muhtemel modeller şunlar:

Fiat Egea,

Fiat Egea Cross,

Hyundai i20,

Hyundai Bayon,

Toyota Corolla sedan,

Citroen C3,

Opel Astra,

VW Polo,

Kia Picanto,

Kia Rio

Renault Clio,

Renault Taliant,

Dacia Sandero,

Dacia Sandero Stepway,

Dacia Duster,

Citroen C-Elysee,

Peugeot 208,