Otomobilsiz Kent Günü

Otomobilsiz Kent Günü
Avrupa Hareketlilik Haftası'nda çeşitli yürüyüş ve bisiklet etkinlikleri düzenlenecek.

Avrupa Birliğinin gerçekleştirdiği ve Türkiye Belediyeler Birliğinin ulusal koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa Hareketlilik Haftası'nda Edirne'de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası'nda hareketli yaşama dikkat çekilecek.

Etkinlikler 16 Eylül Pazar günü saat 14.00'te Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesini bağlayan Sağlık Yolu'nda başlayacak. Edirne halkı ve bisiklet dernekleriyle birlikte bisiklet turu etkinliği düzenlenecek. Bisiklete binerek karbon salınımına dikkat çekeceklerini ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu: "Kentimizi daha sağlıklı bir hale getirmek için düzenleyeceğimiz bisiklet turuna yediden yetmişe tüm Edirne halkını davet ediyoruz." dedi.

17 Eylül Pazartesi günü saat 12.00'de engelli dernekleriyle birlikte yürüyüş etkinliği düzenlenecek. Etkinlik hakkında bilgi veren Tanrıkulu: "Özel Arda Özilke Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Yağmur Çocuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Marmara Yunuslar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Edirne Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören öğrencilerimizle birlikte Saraçlar Caddesi'nden 25 Kasım Stadyumu'na kadar yürüyerek sağlıklı yaşama dikkat çekeceğiz. Engellilerin sosyal yaşama katılımı için farkındalık sağlayacağız." dedi.

18 Eylül Salı günü saat 10.00'da 'Aracını Bırak Yürü' etkinliği düzenlenecek. Acar City Park'tan başlayacak olan etkinlik; İbrahim Ay Caddesi, Ayçiçeği Heykeli, Ali Rıza Atatürk Caddesi, Atatürk ve İnönü Kavşağı, Muammer Aksoy Caddesi'den Baca güzergahı boyunca devam ederek Mega Park'ta son bulacak.

19 Eylül Çarşamba günü saat 09.00'da suni gölet olarak da bilinen Barış Parkı'nda yürüyüş etkinliği düzenlenecek.

22 Eylül Cumartesi günü 'Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü'nde Tunca Köprüsü Nikah Salonu'nun önünden başlanarak Kent Ormanı'na kadar yürüyüş yapılacak. Etkinlikle ilgili bilgi veren Tanrıkulu: "22 Eylül Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü’nde ‘Bir Gün Otomobilsiz Yaşamayı Deneyelim’ sloganıyla Tunca Köprüsü Nikah Salonu’nun önünde otomobillerimizi bırakarak Edirne Belediyesi Kent Ormanı’na kadar yürüyüş gerçekleştireceğiz. Karbonmonoksit salınımına dikkat çekeceğiz. İşe otomobillerle gidip alışverişe yürüyerek neden çıkmayalım? Çok çeşitlilik konseptini benimseyerek seyahatlerimize sürdürebilir ulaşım alternatiflerini ekleyip hem çevremizde olumlu bir etki yaratabilir hem de daha sağlıklı ve mutlu olduğumuzu görebiliriz." dedi. Edirne Jet Haber