Oyunlarla İnsan Hakları Eğitimi

Oyunlarla İnsan Hakları Eğitimi
Edirne Akademi'nin Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle hayata geçirdiği çocuk etkinliğinin ikincisi gerçekleştirildi.

Edirne Belediyesi bünyesinde kurulan Edirne Akademi'nin Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle hayata geçirdiği çocuk etkinliğinin ikincisi Edirne Beykent Okullarında gerçekleştirildi.

Beykent Okullarında öğrenim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikte ilk olarak 10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun Paris'te yapılan oturumunda kabul edilen 30 maddelik bildiri ile 1950 yılından itibaren kutlanmaya başlanan Dünya İnsan Hakları Günü hakkında bilgiler verildi.

[irp posts="10785" name="Dünya İnsan Hakları Günü Çocuklarla Kutlandı"]

Öğrenciler, Edirne Akademi tarafından hazırlanan kentin insan hakları haritası oyununu oynayarak sahip oldukları hakları daha iyi pekiştirme imkanı ve yine Edirne Akademi tarafından hazırlanan kentteki önemli yapıların maketleri sayesinde yaşadıkları kenti daha yakından tanıma imkanı buldu. Etkinlikte ayrıca gözler bağlı oyunu da oynandı. Oyunda öğrenciler gözleri bağlı bir şekilde cansız mankeni giydirmeye çalıştı. Söz konusu oyunla öğrencilerin, engellilerin yaşadıkları zorlukları anlaması ve onlara nasıl davranılması gerektiği konusunda bilinçlendirilmesi hedeflendi. Daha sonra etkinlikte yer alan öğrencilere sertifika verildi. Edirne Jet Haber