Özgür Demirtaş'tan Dolar Yorumu! Dolar İçin Rakam Verdi

Özgür Demirtaş'tan Dolar Yorumu! Dolar İçin Rakam Verdi
Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, dolarla ilgili rakam verdi ve o seviyeye gelmesi gerektiğini belirtti.

Dolar kuru haftanın son işlem gününde bankalararası piyasanın açılışında 27.49311 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Euro kuru ise 29,9952 ile gün için en yüksek seviyesini gördü.

Ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, dolar kuru hakkında yaptığı analizlerde kur için rakam vermemesi ile dikkat çekiyordu.

Seçimlerden sonra önce 23 ve ardından 27 lirayı da aşan dolar için yeni bir yorum yapan Demirtaş, bu kez dolar kurunun varacağı yeni rakamı açıkladı.

İzmir’de öğrencilerle buluşan Özgür Demirtaş, ‘dolar kurunun yavaş yavaş artırılmasının doğru olmadığı, bu şartlarda yabancı yatırımcının ülkeye gelmeyeceği’ değerlendirilmesini yaptı.

Dünya’daki habere göre doların en düşük 25 lira seviyelerinde olması gerektiğinin altını çizen Demirtaş'ın ifadeleri şu şekilde:

“İhracatçının biraz rahatlaması gerekiyor, hele ki temmuz ayında asgari ücrete zam sonrası doların 28 lira seviyelerine gelmesi gerekir. Hükümet kendini sıkıştırıyor. Dolar birden olması gereken seviyelere çıkarılmalı artık enflasyon riskini aldık.”