Öztürk Yılmaz'ı Bıçaklayan Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı: 'Kimseden Talimat Almadım'

Öztürk Yılmaz'ı Bıçaklayan Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı: 'Kimseden Talimat Almadım'
Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Çarşamba akşamı, partinin Ankara Çankaya'daki genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğradı. 4 bıçak darbesi alan Yılmaz hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri saldırganı Bolu...

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Çarşamba akşamı, partinin Ankara Çankaya'daki genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğradı. 4 bıçak darbesi alan Yılmaz hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri saldırganı Bolu Otobüs Terminali'nde yakaladı.

Gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen Serhat K., sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilirken, verdiği ifade de ortaya çıktı.

'Kimseden Talimat Almadım'

Emniyetteki ifadesinde kimseden talimat almadığını söyleyen Serhat K. söz konusu saldırıyı devlet büyüklerine yönelik sözleri nedeniyle gerçekleştirdiğini aktardı.

Hastaneden paylaştığı bir videoda olayı anlatan Yılmaz, saldırganın İstanbul Küçükçekmece'de oturduğunu ve ilk etapta birlikte 5 dakika kadar konuştuklarını aktardı. Kahve ikram etmek istediğini söyleyen Yılmaz'a 'çok mutlu olurum' yanıtını veren saldırgan, Yılmaz arkasını döndüğünde saldırıya geçti.

Bıçağı Boğazıma Çekmeye Çalıştı 

Olayları adım adım aktaran Yılmaz, 'Arkamı döndüm, bıçağı çekti, direkt boğazıma çekmeye çalıştı. O arada fark edip ani bir hareket yapınca bu defa arkadan dört defa üst üste vurdu ve kaçtı. Kaçarken peşine düştüm. Arkadaşlarımız da peşine düştü, iki bayan arkadaşımız vardı. Ondan sonra da kaçtı, gitti. Olay bu' dedi.

'5 Paralık Adamlarınızı Bana Yollamayın'

Yaptığı paylaşıma kendi yorumlarını da ekleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

İtlerini göndererek bana mesaj vermek isteyenler şunu bilsin, ben sizden korkmuyorum, kaldığım yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceğim! Korkudan kaçmayacağım, korkunun üzerine yürüyeceğim! Erkekseniz, siz karşıma çıkın, 5 paralık adamlarınızı göndermeyin!

Yaptıranlara söylüyorum ve başta Erdoğan'a söylüyorum. Siz hiçbir şey yapamazsınız. Allah istemedikçe sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Sizden korkan sizin gibi olsun. Hiçbir şey yapamazsınız siz. Ben Musul'da yaşamışım dik gelmişim. Hayatımda hiçbir zaman kimseye teslim olmamışım. Yenilik Partisi'ni kurmuşum ve hiç kimsenin uşaklığını yapmıyorum. Siz yanlış adamlarsınız ve gideceksiniz. Erkekseniz kendiniz gelsenize. Niye 5 paralık adamlarınızı yolluyorsunuz.

4 Bıçak Yarası Var ve Yaraları Derin 

Öte yandan taburcu olduğu hastanenin önünde açıklamalarına devam eden Öztürk Yılmaz, 'Bir tane şahıs bizim sevenimiz olarak geldi. İki, üç dakika benim yanımda kaldı. Kendisine bir kahve ikram etmek istediğimde arkamda kaldı o an. Bıçağı çekip boynumdan vurmak istedi ve arkadan da 4 tane bıçak yarası aldım, bıçak yaralarım çok derin. Bugün tedavi oluyorum ama tedavim evde sürecek' dedi.