Panoramik Şehir Turu Başladı

Panoramik Şehir Turu Başladı
İlk sefer Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın katılımıyla gerçekleşti.

2 yıl önce alınan panoramik tur otobüsü ilk seferini yaptı. Edirne'nin turizmine önemli katkı sağlaması beklenen panoramik şehir tur otobüsü sefere başladı. Panoramik şehir tur otobüsünün ilk seferi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Çok uzun süredir üzerinde çalıştıkları panoramik şehir tur otobüsü projesinin faaliyete geçirildiğini belirten Gürkan, 3 ay önce belediye meclisinde bir karar aldıklarını söyledi. İşletme ihalesinin yapıldığını, tur güzergahının ve bilet fiyatlarının belirlendiğini ifade eden Gürkan: "Ben birçok yerde bu otobüsleri kullanmış birisiyim. Avrupa'daki turistik şehirlerde 20 euro ile 30 euro arasında değişiyor fiyatı. Bu biletler bir takvim günü geçerli. Yani aldığınız gün içerisinde sayısız indi-bindi yapabiliyorsunuz. Edirne'de biletler 20 TL yapıldı. Kırkpınar haftasında deneme olarak başlayalım. İnanıyorum ki Edirne'nin turizm hareketine ciddi bir katkı sağlayacak. Sistem oturduktan sonra belki bir araç yetmeyecek. Edirne'mize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Edirne panoramik şehir tur otobüsü her gün 9.30, 12.30, 15.30, 18.30 saatlerinde olmak üzere 4 sefer yapacak. Eski Camii karşısında belediye dükkanlarının önünden hareket edecek olan tur otobüsünün güzergahı şu şekilde olacak: Selimiye Camii, Eski Camii, II. Bayezid Külliyesi, Sarayiçi, Hıdır Baba Tabyaları, Darül Hadis Camii, Meriç Köprüsü, Lozan Anıtı, Büyük Sinegog, Hasan Sezai Türbesi, Şükrü Paşa Anıtı, Balkan Savaşı Müzesi. Edirne Jet Haber